Osaaja pois piilosta – Saijan tarina

Photo by Pixabay on Pexels.com

Saija halusi apua oman LinkedIn-näkyvyytensä nostamiseen sekä vertaistukea työnhaun yksinpuurtamiseen. Lue blogista, vastasiko Piilo-osaajat huutoon.

Mikä sai sinut alunperin kiinnostumaan Piilo-osaajista?

Hain töitä HR-alalta, jossa tiesin työpaikkojen menevän pitkälti hakuun piilossa. Tunsin, että Piilarit olisi hyvä kanava kertoa omasta taustasta ja kiinnostuksen kohteista sekä lisätä oman työhaun yhteisöllisyyttä ja sosiaalisuutta. Lisäksi tunsin Piilo-osaajien nykyisen puheenjohtajan Jaana Saramiehen, jonka positiivisuus ja tsemppi saivat minut lopulta aktivoitumaan Piilo-osaajissa harkinta-ajan jälkeen.

Mitä halusit saavuttaa kampanjan avulla?

Halusin nostaa esille omaa profiiliani työnhakijana LinkedInissä ja muilla mahdollisilla kanavilla. Halusin myös saada vertaistukea ja yhdessä tekemisen fiilistä, sillä koin työnhaun olevan hyvin yksinäistä hommaa.

Miten nämä tavoitteesi toteutuivat?

Sain julkaistua useamman blogin itseäni työelämän näkökulmasta kiinnostavista ja puhuttavista aiheista, joiden koin nostavan profiiliani LI:ssä. Lisäksi kontaktini lisääntyivät huomattavasti. Myös vertaistukea ja yhdessä tekemistä oli tarjolla. Työnhaku ei ollut niin yksinäistä hommaa, kun pääsi vaihtamaan ajatuksia muiden vastaavissa tilanteissa olevien kanssa sekä tekemään yhteisiä projekteja.

img_1252

Uusien taitojen opettelu oli osa Saija Vuorisen Piilo-osaajakokemusta.

Oma työllistymiseni tapahtui lopulta avoimen työpaikkailmoituksen kautta ”perinteistä reittiä”. Omilla verkostoilla oli kyllä varmasti roolinsa, kun pääsin mukaan 1. haastatteluun lukuisten hyvien hakijoiden joukosta.

Mitä muuta kampanja sinulle antoi?

Opin käyttämään WordPress-työkalua, kun otin vastuulleni Piilareiden blogitekstien julkaisut osana tiimiä. Tätä ennen minulla ei ollut mitään käsitystä kotisivujen tekemisestä ja päivittämisestä käytännössä. Olin myös fasilitoimassa Piilo-osaajien tapahtumissa, ja samalla pystyin pitämään yllä tätä itselle tärkeää taitoa. Sain tärkeitä kontakteja elämääni ja vahvistin uskoani vapaaehtoistyön mahdollisuuksiin. Kaikki on mahdollista, kun intoa riittää!

Mitä sanoisit Piilo-osaajiin liittymistä vielä harkitseville?

Suosittelen liittymistä. Piilo-osaajat voi antaa paljon tukea ja uusi näkökulmia sekä kanavia omalle työnhaulle. Yhdessä tekeminen on kivaa, ja Piilarit antaa mahdollisuuden oppia uusia taitoja tai harjaannuttaa jo olemassa olevia. Kehotan ottamaan rohkeasti yhteyttä esimerkiksi Piilo-osaajien nettisivujen yhteystietojen kautta. Jos päätät lähteä mukaan, niin kannustan aktiiviseen rooliin, sillä silloin saat toiminnasta eniten irti.

Kirjoittaja Saija Vuorinen on fasilitoiva HR-kumppani ja kehittäjä, jonka osaamisessa yhdistyvät HR-tieto ja liiketoimintaymmärrys. ”Parasta HR-työssä on yhdessä tekeminen ja toiminnan kehittäminen kohti merkityksellistä ja hyvinvointia ylläpitävää työelämää.”

User Avatar

piilo.osaajat

Piilo-osaajat -sivusto on asiantuntijuudesta innostuneiden yksityishenkilöiden työnhakuyhteisö, asiantuntijaverkosto sekä rekrytoijille ja työnantajille suunnattu osaajagalleria.