Osaaja pois piilosta – Annamaijan tarina

Annamaija Åhman liittyi Piilo-osaajiin positiivisen fiiliksen ja työnhaun uuden meiningin houkuttelemana. Yhteisöstä löytyi näiden lisäksi apua fokuksen löytymiseen, ystäviä ja tukea sekä tsemppiä työnhaun käänteisiin.

Mikä sai sinut alun perin kiinnostumaan Piilo-osaajista?

Piilo-osaajat nousi somefiideihini ystäväni kautta jo hyvin alkuvaiheessa, ja toiminnan positiivinen fiilis ja työnhaun uusi meininki houkutteli paljon. Olin vanhempainvapaalla, ja tavoitteena oli työllistyä vanhempainvapaan päätteeksi, mutta tuntui, että junnasin paikallani, enkä oikein tiennyt mihin suunnata uraani ja hakujani haluaisin viedä, ja hakemukset eivät tärpänneet. Ajattelin, että ei ole mitään hävittävää siinä, että lähden julkisesti tekemään työnhakua.

Mitä halusit saavuttaa yhteisön avulla?

Yhteisön avulla halusin ennen kaikkea saavuttaa yhteenkuuluvuuden tunteen. Löytää vertaisia, samassa tilanteessa olevia asiantuntijoita ja ammattilaisia, joiden kanssa pystyisi vaihtamaan ajatuksia työnhausta ja sen iloista ja haasteista. Toisaalta aavistelin, että Piilo-osaajien yhteisöllä voisi olla valtava voimavara myös työnhaun brändin muuttamisessa. Innostuin nimenomaan Piilo-osaajien ajatuksesta, jossa työnhaun ei tarvitse olla noloa ja hävettävää vaan iloista, voimaannuttavaa ja näkyvää. Luonnollisesti tavoitteena oli myös löytää jokin punainen lanka, jonka avulla uusi työpaikka löytyisi vanhempainvapaan jälkeen.

Miten nämä tavoitteesi toteutuivat?

Tavoitteet toteutuivat käytännössä kokonaan. Löysin Piilo-osaajista upean vertaisryhmän ja jopa uusia ystäviä. Pääsin viemään uudenlaisen työnhaun ilosanomaa muillekin erilaisissa tapahtumissa ja Piilo-osaajien blogissa. Ja mikä parasta, löysin sen punaisen langan ja työllistyin vajaa vuosi Piilo-osaajiin liittymisen jälkeen. Piilo-osaajia varten tehdyn osaajaprofiilin myötä ajatukset loksahtivat paikalleen, ja rupesin saamaan haastattelukutsuja. Ja koska olin jo julkisesti työnhaussa, niin puhuin siitä muutenkin avoimemmin. Tämä lopulta johti siihen, että sain puhelun, joka johti työllistymiseen.

Mitä muuta yhteisö sinulle antoi?

Pääsin ylläpitämään yhteisön somekanavaa, puhumaan yleisölle työnhausta, kirjoittamaan blogitekstejä ja suunnittelemaan uuden yhdistyksen toimintaa. Lisäksi sain uudenlaista näkökulmaa työelämään, sen muutoksiin ja omaan kasvuun uralla. Sekä luottamusta siihen, että asiat kyllä järjestyy. Lisäksi monet yhteisön yrittäjinä tai freelancereina työskentelevät timantit ovat luoneet minuun ajatuksen yrittäjyydestä. Sekin kipinä syttyi kunnolla Piilo-osaajissa.

Mitä sanoisit Piilo-osaajiin liittymistä vielä harkitseville?

Hyppää mukaan! Piilo-osaajat on ennen kaikkea tutkimusmatka omiin haaveisiin, tavoitteisiin ja unelmiin. Uskalla unelmoida ja tuoda se kuuluviin. Työnhaku on välillä raskasta ja pitkäpiimäistä touhua, mutta hyvässä seurassa nekin puolet tuntuvat vähemmän raskailta.

Voit olla toiminnassa mukana juuri itsellesi sopivalla panostuksella ja ajan kuluessa se voi vaihdella. Halutessasi pääset oppimaan uusia taitoja ja haastamaan itseäsi, mutta saat myös verkoston, joka auttaa, tukee ja kannustaa.

Annamaija Åhman innostuu ja etsii mahdollisuuksia uransa alkumetreillä eikä juuri koskaan sano Ei mielenkiintoisille haasteille. Aika näyttää, mihin tämä mahdollisuuksiin tarttuminen vie.

User Avatar

piilo.osaajat

Piilo-osaajat -sivusto on asiantuntijuudesta innostuneiden yksityishenkilöiden työnhakuyhteisö, asiantuntijaverkosto sekä rekrytoijille ja työnantajille suunnattu osaajagalleria.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *