Osaaja pois piilosta – Ronjan tarina

Ronja Iso-Heiko halusi tukea ja yhteisön ympärilleen työnhakuaikana. Piilo-osaajien laajentuminen pääkaupunkiseudulle osui juuri oikeaan aikaan. Ronja löysi yhteisöstämme paitsi tukea työnhakuun myös rohkeutta sivutöihin ja uusiin aluevaltauksiin!

Mikä sai sinut alunperin kiinnostumaan Piilo-osaajista?

Olin kuullut toiminnasta jo aiemmin Mothers in Business -verkoston kautta. Tuolloin toimintaa oli vain Tampereella, mutta sattui sopivasti, että Piilo-osaajat laajentui pääkaupunkiseudulle juurikin silloin, kun oma työnhakuni alkoi. Otin silloin yhteyttä Jaanaan, sain häneltä lisätietoja toiminnasta sekä ohjeita ja tsemppiä profiilin tekoon ja osallistuin myös Piilo-osaajat-infoon. Toiminnassa innosti yhteisöllisyys, uudenlainen tapa tehdä työnhakua ja mahdollisuus oppia uusia taitoja.

Mitä halusit saavuttaa kampanjan avulla?

Halusin ennen kaikkea apua työnhakuun: kirkastusta toisaalta omiin päämääriin, toisaalta ihan työnhakutaitoja ja tärkeimpänä – yhteisön ympärille, jotta ei olisi näin valtavan homman kanssa yksinään.

Miten nämä tavoitteesi toteutuivat? 

Oikein mallikkaasti! Työnhaku onnistui. Hain ja sain töitä sekä perinteisen työhakemuksen ja haastattelun kautta että verkostojen myötä. Kehitin myös itselleni sivutyön. Piilareiden blogikirjoittelun myötä innostuin kirjoittamaan enemmänkin ja myös muille foorumeille. Tämä osaltaan myös johti siihen, että se kuvittelemani täydellinen työpaikka, jota alkuvuodesta lähdin etsimään materiaalistui ihan erilaisena, mutta kaikinpuolin toimivana ratkaisuna, jota en olisi osannut ajatella aikaisemmin.

Mitä muuta kampanja sinulle antoi?

Rohkeutta!

Mitä sanoisit Piilo-osaajiin liittymistä vielä harkitseville?

Älä enää epäröi!

web_01a5541-kopioKirjoittaja Ronja Iso-Heiko on pesunkestävä teologi, liiketaloustiedollisella asiantuntijuudella höystettynä, ja työskennellyt muun muassa kuorma-autojen korjaajana ja lihapullien myyjänä. Ronja uskoo hyvän voittoon ja jokaisen mahdollisuuteen löytää tai luoda itselleen se oikea unelmaduuni — tai jopa useampikin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *