Työnhaun tienhaarassa

Unelmia_ja_kuplivaa

Kuva: Karoliina Nurmi

Kun työnhaku takkuaa ja uusi ura alkaa siintää mielessä, voi olla hyvä aika istahtaa alas miettimään eri vaihtoehtoja. Mistä saa apua tässä tilanteessa?

Pätkätöihin kyllästyneenä päätin alkaa miettiä uusia vaihtoehtoja. Uratehdas auttaa pirkanmaalaisia korkeakoulutettuja työnhakijoita pitämään yllä työnhakutaitoja. Uratehtaalta saa myös yksilöllistä uraohjausta. Olin ollut aiemminkin Uratehtaan toiminnassa mukana, ja pidin korkeakoulutetuille suunnatuista koulutuksista. Osallistujat olivat motivoituneita ja hakeutuneet toimintaan omasta halustaan. Olimme samassa veneessä hakeutumassa kohti uutta työpaikkaa.

Tammikuussa aloitin työnhaun tsemppausryhmässä.  Kymmenen hengen ryhmä kokoontui kymmenen kertaa Uratehtaan tiloissa kerran viikossa. Jo toisella kerralla kaksi ryhmäläistä jättäytyi ryhmästä pois työllistymisen vuoksi. Kokoontumisten alussa vaihdoimme kuulumiset työnhakurintamalta. Samalla sai vinkkejä eri tapahtumista. Tampereen yliopiston Humanisti huipulle -tapahtumasta olisi varmaan muuten jäänyt väliin, ja hyviä puhujia mutkikkaine urapolkuineen oli ilo kuunnella. Kullakin kerralla oli myös sovittu vetäjä, joka pohjusti haluamastaan aiheesta ja antoi kotitehtävän seuraavaksi kerraksi.

Työnhaun tsemppausryhmän etuna oli se, että osallistujat olivat eri aloilta. Hyvät tarkentavat kysymykset auttoivat sanoittamaan omaa osaamista. Sain myös hyvin kommentteja työhakemuksiin liittyen. Vertaistuki oli tärkeää; työnhaku on kestävyyslaji, ja ryhmästä sai tukea niin onnistumisissa kuin epäonnistumisissa. Säännölliset tapaamiset myös rytmittivät tekemistä. Viimeisen tapaamiskerran jälkeen olemme kokoontuneet omatoimisesti ja juhannuksen jälkeisessä tapaamisessa kaikki aktiivijäsenet olivat työllistyneet, osa määräaikaisesti.

bty

Kuva: Satu Paronen

Piilo-osaajat

Liityin myös Piilo-osaajiin. Kuplivan iloisessa joukossa tehdään osaaminen näkyväksi ja tsempataan työnhaussa. Toukokuussa osallistuin Tampereen rekrytointi- ja osaamismessuihin. Iloisten kuplijoiden lisäksi näin uravalmentaja Riikka Pajusen innostavan esityksen ja osallistuin työpajaan. Löydätkö sinä Piilo-osaajista oman sparrausryhmän? Merkkaa jo kalenteriin 4.10. Unelmien työnhakupäivä, jossa Piilarit on mukana tänä vuonna.

kuva_0002

Kirjoittaja Satu Paronen on multitalentti ykkösaltto, joka rakastaa kieliä. Kuorolaulun lisäksi hän harrastaa äänilehtien lukemista studiossa. Satu odottaa jännityksellä, minne sattuma hänet seuraavalla urapolulla heittää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *