Osaaja pois piilosta – Satun tarina

Satu Kataja saavutti Piilo-osaajien timanttisessa yhteisössä unelmansa. Hän oli pohtinut, että IT-ala olisi inspiroiva ja hänen motivaatiostansa olisi siellä hyötyä. Piilo-osaajissa Satu lausui ääneen sen, mitä oli pohtinut itse ja läheistensä kanssa. Lause meni jotakuinkin näin: ”Oon tässä viime aikoina miettinyt, että IT-alan PK-yritykset voisivat hyötyä taustastani ja voisivat olla kiehtovia yrityksiä.” Kurkkaa Satun tarina ja inspiroidu!

Mikä sai sinut alun perin kiinnostumaan Piilo-osaajista?

Otin viime vuonna yhteyttä TEKin urapalveluihin ja osallistuin uravalmennukseen. Kerroin uravalmentajalleni, että tavoitteenani on työllistyä osaamistani ja intohimojani vastaavaan työhön. Lisäksi kerroin, että kehityskohteeni ja tavoitteeni ovat verkostojen laajentaminen sekä se, miten säilyttää positiivisuus ja iloinen fiilis työnhaussa. Haluan olla positiivinen ja uskoa valoisaan tulevaisuuteen. Uravalmennuksessa kerroinkin, että haluan säilyttää positiivisuuden. Uravalmentajani kehui Piilo-osaajia ja sanoi, että tässä verkostossa on kantavana voimana juuri positiivisuus. Hän suositteli kurkkaamaan Piilo-osaajien www-sivut ja tutustumaan, olisiko toiminta minulle mieluista.

Mitä halusit saavuttaa yhteisön avulla?

Kuten edellä kerroin, tavoitteenani oli työllistyä osaamistani ja intohimojani vastaavaan työhön. Yhteisön avulla halusin säilyttää positiivisen ja valoisan asenteen työnhaussa sekä laajentaa verkostojani.

Miten nämä tavoitteesi toteutuivat?

Tavoitteeni toteutuivat iloisella ja toimivalla kombolla: Piilareiden iloisen kuplivassa yhteisössä tsemppaavien ja sparraavien osaajien tukemana yhdistettynä omaan positiiviseen ja aktiiviseen osallistumiseeni yhteisössä. Lisäksi tavoitteeni toteutumista tukivat ja ne kruunasivat rakkaat läheiseni. He tukivat ja auttoivat arjen askareissa, mikä puolestaan mahdollisti aktiivisen läsnäolon yhteisössä työnhaun ohella.

Työpaikan hakemisessa ja sen saamisessa auttoi ennen kaikkea positiivinen ja määrätietoinen asenne yhdistettynä ennakkoluulottomaan ja aktiiviseen kontaktointiin. Koen tärkeänä asiana sen, että olin jäsentänyt osaamiseni ja motivaationi. Pidin tämän kristallinkirkkaana mielessäni ja kontaktoin sekä hain mielenkiintoisia yrityksiä ja tehtäviä, joista olen kiinnostunut. Mielenkiintoisia yrityksiä etsin mm. somesta (LinkedIn, Twitter), erilaisten rekrytointi- ja muiden tapahtumien www-sivuilta ja googlaamalla. Lisäksi pureuduin mielenkiintoisten yritysten toimintaan mm. www-sivujen ja somen kautta.

Mitä muuta yhteisö sinulle antoi?

Piilarit ja sen huikea porukka on antanut minulle paljon arkea ilahduttavia asioita: olen mm. tutustunut ihaniin henkilöihin, saanut vinkkiä, uusia raikkaita ideoita ja tsemppiä työnhakuun sekä urahaaveisiin. Yhteisö on myös antanut ideoita ja inspiraatiota osaamisen ja motivaation tehokkaaseen sanoittamiseen sekä somen oivalliseen hyödyntämiseen ammatillisessa mielessä. Olen ennen Piilo-osaajia ollut somen suhteen jokseenkin kriittinen. Koen, että Piilarit on ollut oivallinen yhteisö astua tälle ”some-epämukavuusalueelleni”. Yhteisössä tarjoutuikin oiva mahdollisuus perehtyä Twitterin saloihin Twitter-tiimissä. Tartuin oitis tähän mainioon tilaisuuteen ja pääsin buustaamaan osaajiamme luomalla heidän osaajaprofiileihinsa twiittejä sekä laatimaan ammatillisia twiittejä esimekiksi työhyvinvoinnista. On ollut ilo tuottaa itse sisältöä ja olla iloisesti ammatillisessa mielessä mukana Piilo-osaajien Twitterissä – sekä sukkuloida LinkedInin mainiossa maailmassa. Voinkin vilpittömästi todeta, että yhteisön kannustamana todellakin kannatti pureutua somen saloihin ja astua epämukavuusalueelle! Oivalsin myös Piilareissa sen, että työnhaussa on olennaista pohtia oman osaamisen sanoittamisen lisäksi omia motivaatioita, mielenkiinnonkohteita ja ammatillisia intohimoja. Nämä oivallukset antoivat sinetin ammatilliselle haaveelleni ja aateloivat sen saavuttamisen!

Mitä sanoisit Piilo-osaajiin liittymistä vielä harkitseville?

Suosittelen vilpittömästi ja lämpimästi liittymistä Piilo-osaajiin! Piilo-osaajat tekevät todella tärkeätä ja arvokasta työtä vapaaehtoisesti. Meillä on timanttista porukkaa ja hyvää fiilistä. Saat varmasti buustia ja iloa työnhakuun sekä uusia tuulahduksia uralle – et ole koskaan yksin! Ja tosiaan hyvää mieltä ja tukea saat mm. yhteisömme hyvänmielen keskustelukanavalta ja tapahtumista, esimerkiksi toukokuussa Tampereella ja Jyväskylässä ollut menestyksekäs Rekrytointi- ja osaamismarkkinat. Suosittelenkin lämpimästi kurkkaamaan toimintaamme www-sivuiltamme, Twitteristä ja Facebookista.

Meidän iloisessa porukassa kuplii aito ja välittävä yhteishenki – purjehdimme yhdessä iloisesti kohti uratavoitteitamme ja haaveitamme!

img_0327Kirjoittaja Satu Kataja on toiminnanohjauksen asiantuntija empaattisella twistillä – även expert på svenska! Hän on saanut positiivista palautetta aktiivisesta ja positiivisesta työotteesta sekä eri osaajien näkökulmien ymmärtämisestä. Satu on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja tradenomi.

User Avatar

piilo.osaajat

Piilo-osaajat -sivusto on asiantuntijuudesta innostuneiden yksityishenkilöiden työnhakuyhteisö, asiantuntijaverkosto sekä rekrytoijille ja työnantajille suunnattu osaajagalleria.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *