Viestintäosaaja ja penaalin kynien teroittaja – Sanna Saarikangas

“Sinä pieni urhea nainen, minä luotan sinuun” – Eeva Kilpi

Sähköpostiosoite: [email protected]
LinkedIn
Status: työssä

Mihin kaikkeen kokemustani voi hyödyntää?sannasaarikangas-web-500x500

Akateeminen taustani on viestintätieteissä, ja työuralla minua vie eteenpäin kiinnostus
ihmisten väliseen vuorovaikutukseen erityisesti digitaalisissa kanavissa. Rakastan kirjoittamista, soljun sujuvasti sosiaalisessa mediassa, teen tuloksellista markkinointia ja sparraan kollegoita verkkovaikuttamisen saloissa. Työssäni olen tottunut tasapainottelemaan strategisen suunnittelun ja kädet somesavessa tekemisen välillä. Omimmillani olen tekstin takana ja ihmisten edessä.

Top 3 osaamistani:

– Käännän kuivaksi tuomitun tekemisen kiehtovaksi tarinaksi
– Kirjoitan verkkoon tai piirrän paperille, teroitan penaalin muutkin kynät
– Humanistitaustastani huolimatta ymmärrän teknologiaa ja luen koodaajia sujuvasti

Top 3 kiinnostukseni kohdetta:

– Organisaation viestintäkuvan ja vaikuttavuuden kehittäminen vastuullisesti
– Kasvuyritykset, kolmas sektori, yhdistykset, järjestöt, opetus-, kulttuuri- ja kirjastoala
– Yhdessä oppiminen ja verkostojen voiman löytäminen

Minkälaista työtä etsin?

En ole juuri nyt aktiivisesti työnhaussa, mutta olen avoin uusille mutkille urapolullani ja erilaisille mahdollisuuksille viestinnän alalla. Voin tarjota osaamistani yksittäisiin laskutettaviin viestintäprojekteihin tai esimerkiksi verkkoviestintään, sosiaaliseen mediaan ja asiantuntijabrändin kehittämiseen liittyvissä koulutuksissa. Unelmatyötäni etsin kirjoittamisen, kulttuurin ja vaikuttavan viestinnän kentältä.

Työhistoriani:

Työskentelen tällä hetkellä ohjelmistoyrityksen viestintä- ja markkinointipäällikkönä. Lisäksi teen yksittäisiä verkkoviestinnän koulutuksia ja projekteja viestintäosuuskunnan jäsenenä. Aikana ennen vanhemmuutta olen kerännyt viestintäkokemusta niin valtionhallinnosta kuin lehden toimituksesta. Palkkatyön ohella kirjoitan perheblogia, joka kerää tuhansia kävijöitä.

Millainen olen?

Luonteeltani olen sinnikäs, innokas ja mukavuudenhaluinen. Työntekijänä minun on kerrottu olevan tehokas ja nopea oppimaan. Minua motivoi ihmisiin vaikuttaminen, tunteiden herättäminen sekä tulosten saavuttaminen – ja pullakahvit.

Mikä on koulutustaustani?

FM, Tampereen yliopisto, Political Communication (pääaineena puheviestintä, sivuaineina pohjoismaiset kielet, yhteiskunnalliset aineet ja liiketoimintaosaaminen)

Täydennyskoulutuksena olen suorittanut digitaaliseen viestintään painottuneen Tiedottajan koulutuksen Tampereen yliopistossa sekä Design Management -opintokokonaisuuden Tampereen kesäyliopistossa.

Työnhakualueeni:

Haluan ensisijaisesti työskennellä Tampereella tai lähikunnissa, etätyömahdollisuuden avulla työpaikka voi sijaita kauempanakin.