Asiakaspalvelun ja -kokemuksen ammattilainen – Elina Jortikka

”Can do” ja ”hands on” – tehokkuutta yhdessä tekemällä

Sähköpostiosoite: [email protected]
Puhelinnumero: 040 739 7303
LinkedIn

Mihin kaikkeen kokemustani voi hyödyntää?Kuva_Elina Jortikka

Kaikki tekemiseni tähtää asiakaskokemuksen parantamiseen. Näen perinteisenkin asiakaspalvelun olevan myyntityötä ja kokemukseni perusteella voin kehittää asiakaskontakteja myynnillisemmäksi sekä b-to-c että b-to-b -puolella. Vahvuuksiani ovat muutosjohtaminen, osallistava esimiestyö, rekrytointi, kouluttaminen ja erilaisten kehitysprojektien johtaminen tai niihin osallistuminen. Myös itse asiakkuuksien hoitaminen ja asiakkaiden kokemusten perusteella yrityksen tuotteiden tai palveluiden kehittäminen ovat ominta alaani. Osaamistani voi hyödyntää myös erilaisten asiakashallintajärjestelmien suunnittelussa ja kouluttamisessa niin asiakkaille kuin yrityksen sisälläkin. Kokemukseni on pääosin rahoitusalalta, mutta kaupallinen osaaminen on sovellettavissa alaan kuin alaan.

Top 3 osaamistani:

– Lisäarvon tuottaminen asiakkaalle, asiakaslähtöisyys
– Osallistava ja valmentava esimiestyö
– Kehitys- ja muutosprojektien vetäminen

Top 3 kiinnostukseni kohdetta:

– Asiakaspalvelu ja sen kehittäminen sekä johtaminen
– Yrityksen tuotteiden tai palveluiden kehittäminen
– Rekrytoinnit ja kouluttaminen

Millaista työtä etsin?

Minulla on yli 10 vuoden kokemus asiakaspalvelusta niin itse asiakastyötä tehden kuin myös puhelinpalvelun esimiehenä. Olen toiminut pitkään kuluttajarahoituksen ja maksutapojen maailmassa ja nyt viimeisimpänä työsuhde-etujen parissa. Tulevaisuudessa esimiestyö kiinnostaa edelleen, mutta se ei ole välttämättömyys. Haluan päästä myös itse työskentelemään asiakasrajapinnassa tuotteiden tai palveluiden parissa. Työhistoriassani olen ollut mukana monenlaisissa muutoksissa ja olen nähnyt yrityksen nopean kasvun. Tämän vuoksi olen kiinnostunut kaikenlaisesta kehitystyöstä ja hakemani työ voi olla myös projektityötä, jossa pääsen pitämään monia lankoja käsissäni. Tärkeintä itselleni on mielekäs työ hyvässä tiimissä, ei niinkään toimiala tai yrityksen koko. Toivon pääseväni hyödyntämään yrittäjähenkistä asennettani yrityksessä, joka ei ole kaavoihin kangistunut, vaan jossa pääsee vaikuttamaan asioihin.

Hakemani työ voi olla esimerkiksi nimikkeellä asiakaspalvelupäällikkö, asiakasvastaava, palvelupäällikkö, projektipäällikkö tai -koordinaattori. Olen myös valmis täysin uudenlaisiin haasteisiin, joissa osaamistani voi hyödyntää, mutta joista en välttämättä itse edes vielä tiedä.

Työhistoria:

Viimeisimpänä ennen äitiyslomaa olen työskennellyt Edenred Finland Oy:llä asiakaspalvelupäällikkönä. Työhöni on kuulunut työsuhde-etuihin liittyvästä asiakaspalvelusta vastaaminen sekä kuluttaja- että yritysasiakkaille (lounas- ja virikesetelit sekä Ticket-maksukortit). Sitä ennen työskentelin yhdeksän vuotta saman työnantajan palveluksessa DFC Nordic Oy:llä. Aloitin siellä kuluttajarahoituksen puhelinpalvelijana ja pääsin näkemään yrityksen kasvun neljän hengen yrityksestä osaksi kansainvälistä pörssiyhtiötä, jossa oli 75 työntekijää. Työskentelin suurimman osan ajasta asiakaspalvelupäällikkönä ja tein oman toimen ohella myös mm. henkilöstöhallinnon tehtäviä. Päävastuuni oli kehittää asiakaspalvelua haastavassa kasvuympäristössä. Olin myös laajentamassa asiakaspalvelua Suomen lisäksi muihin maihin ja koulutin uudet esiemiehet tehtäviinsä.

 Millainen olen?

Työntekijänä olen yrittäjähenkinen, eli pyrin tekemään aina parhaani yrityksen eteen ja odotan sitä myös muilta. Työyhteisö on erittäin tärkeä ja kaikilla tulisi olla yhteinen päämäärä, jonka eteen tehdään töitä. Myös esimiehenä olen valmis tarttumaan tehtävään kuin tehtävään tilanteen niin vaatiessa. ”Can do” -asenne auttaa monessa tilanteessa ja mahdottomaltakin kuulostavat haasteet onnistuvat monesti, kun asiat asettaa oikeaan mittakaavaan. Onnistumisen tunteet ja positiivinen palaute niin kollegoilta kuin myös asiakkailta motivoivat minua parhaiten. Kun näen, että asiat tai ihmiset ovat kehittyneet, koen myös, että omalla työlläni on ollut merkitystä ja se jos jokin motivoi jatkamaan.

Mikä on koulutustaustani?

Kauppatieteiden maisteri, Turun Kauppakorkeakoulu. Pääaine markkinointi, sivuaineet johtaminen ja organisointi, taloussosiologia.

Ylioppilas, Lahden Yhteiskoulun Lukio

Mercuri International -valmennus: Myyjien johtaminen

Työnhakualueeni:

Pirkanmaa. Olen myös jossain määrin valmis matkustamaan työssäni.

Linkkejä:

Elina Jortikka CV