Site icon Piilo-osaajat

Epävarman innostunutta jänskätystä – fiilikset uuteen työtehtävään siirtymisestä

Ihmiset kilistelevät laseja.

Kuva: Unsplash / Helena Yankovska

Vaativampiin tehtäviin siirtyminen on maljannoston arvoinen juttu. Viestintämuijamme Sanni on siirtymässä assistentista viestintäkonsultiksi alkuvuodesta. Miltä muutos tuntuu ja miten uusiin vastuisiin voi valmistautua?

Sain ylennyksen, jee! Siirryn helmikuun alusta lähtien viestintäkonsultiksi. Muutos tuntuu hyvältä ja oikealta, mutta moni asia jännittää. Työnkuvani säilyy suurelta osin ennallaan, mutta tärkeimpiä muutoksia on kaksi: tekemiseeni kohdistuu nyt entistä enemmän odotuksia ja jatkossa vastuullani on asiakasprojektien johtaminen.

Isompi vastuu ja kasvavat odotukset aiheuttavat vanhaa tuttua epävarmuutta. Jänskättää, miten suoriudun vaativammista tehtävistä, varsinkin alussa. Uskon kyllä itseeni ja siihen, että ajan myötä löydän itselleni sopivat toimintatavat ja työ muuttuu helpommaksi. Haluan myös tosissaan kehittää projektinhallintataitojani.

Työn aikatauluttamisessa on vielä opeteltavaa, sillä jatkossa eri työtehtävät täytyy kalenteroida entistä tarkemmin. Koska vastuullani on kokonaisten projektien hallinnointi, täytyy tehtäviä delegoida myös tiimiläisille. Onneksi projektipäälliköinti ei ole ihan uusi juttu, sillä olen toiminut Piilareiden tapahtumaprojektipäällikkönä Unelmien työnhakupäivässä ja Rekrytointi- ja osaamismarkkinoilla. 

Millainen viestintäkonsultti haluaisin olla?

Aion jatkaa työskentelyä samaan tapaan, kuin tähänkin asti. Haluaisin kuitenkin viedä konsulttina henkilöbrändini uudelle tasolle ja tehdä osaamistani näkyvämmäksi esim. LinkedInissä omalla tyylilläni. Kun kerron omasta osaamisestani, kerron samalla viestintätoimistoni palveluista. Mieluisimpia asiakastöitä olisivat kampanjat (some, nettisivut, mainokset jne.), tapahtumatuotannot, brändityö ja valmennukset. Haluaisin jossain vaiheessa laatia myös oman valmennussetin vaikkapa esiintymisestä. 

Pidemmän aikavälin toiveenani olisi olla sellainen viestintäkonsultti, jota pyydetään erilaisiin yhteistöihin mukaan, koska asiantuntijuuteni lisäksi ihmiset olisivat tykästyneet tyyliini, energiaani ja yleiseen vibaani. Yksi vahvuuteni onkin tunnelman luominen. 

Osaajaprofiili avuksi

Työnhaku-urakkani jälkeen olen ehtinyt olla työssä reilun vuoden. Tänä aikana olen kerryttänyt hurjan määrän uutta osaamista, joten osaajaprofiilin päivitys voisi olla paikallaan. Taidanpa ottaa profiilin tiukkojen kysymysten pohtimisen to do -listalleni, sillä pohdinnan tuloksena saisin paljon materiaalia linkkaripostausten aiheiksi! 

Sanni Kurvinen on viestintämuija, jonka osaamista voi hyödyntää moniin viestintätarpeisiin vaikuttavista kampanjoista oivalluttaviin valmennuksiin. 

 

Exit mobile version