Kielen, tekstin ja viestinnän käsityöläinen – Salla Hiltunen

“Katso, lue, etsi ja tutki – ei sen vuoksi silmäs puhkee.” –Mikael Agricola

Sähköposti: [email protected]
LinkedIn

Mihin kaikkeen kokemustani voi hyödyntää?

Olen teksteihin erikoistunut suomen kielen ja viestinnän asiantuntija, ja olen kiinnostunut työskentelemään esimerkiksi viestinnän ja markkinoinnin parissa. Myös hanke- ja projektityö on lähellä sydäntäni.

Kirjallinen viestintä ja tekstien kanssa työskentely on ominta osaamistani, ja olen taitava sekä tuottamaan että muokkaamaan erilaisia tekstejä eri tarkoituksiin. Olen hyvä hahmottamaan kokonaisuuksia, poimimaan olennaiset asiat sekavistakin lähteistä ja kirjoittamaan selkeitä, lukijaystävällisiä ja hiottuja tekstejä.

Top 3 osaamistani:

  • Olennaiseen keskittyminen, tiivistäminen ja selkeyttäminen
  • Erilaisten tekstien kirjoittaminen erilaisiin tarkoituksiin ja eri kohderyhmille
  • Oikeakielisyys sekä kielellisten nyanssien ja sävyjen huomioiminen

Top 3 kiinnostukseni kohdetta:

  • Kielen- ja tekstinhuolto
  • Verkkotekstit ja -viestintä
  • Selkokieli ja saavutettavuus

Minkälaista työtä etsin?

En etsi tällä hetkellä aktiivisesti töitä. Suhtaudun kuitenkin avoimin mielin erilaisiin teksteihin, viestintään ja markkinointiin liittyviin tehtäviin; parhaimmillani olen tekstien kanssa temmeltäessäni, mikä on myös suurin intohimoni. Haaveilen esimerkiksi copywriterin, kielenhuoltajan, tiedottajan tai kustannustoimittajan tehtävistä.

Nautin asiantuntijatyöstä, jossa pääsen sekä hyödyntämään aiempaa osaamistani että oppimaan uutta. Menestyn parhaiten itsenäisessä työssä, mutta arvostan myös tiimin tukea. Työssä minua motivoi erityisesti oman kädenjälkeni näkeminen sekä mahdollisuus kehittyä ja kehittää.

Työhistoriani

Minulla on monipuolisesti kokemusta erilaisten tekstien, projektityön ja verkkoviestinnän parissa erilaisissa organisaatioissa.

Tällä hetkellä työskentelen digitaalisten oppimateriaalien sisältötoimittajana. Pääasiallisena tehtävänäni on toimittaa lukion ja perusopetuksen verkkokursseja julkaisukuntoon, eli käytännössä huolehtia esim. kurssikäsikirjoitusten kielen- ja tekstinhuollosta, tarvittavista muotoiluista ja asetteluista sekä editoinnista.

Toimin myös oikolukijana verkkolehdessä, jossa muokkaan erilaisia verkkoartikkeleita oikeakielisemmiksi, selkeämmiksi ja luettavammiksi. Minulla on kokemusta myös erilaisten raporttien, käsikirjojen ja muiden julkaisujen tuottamisesta ja editoimisesta.

Aiemmin olen työskennellyt erilaisissa viestintä- ja projektitehtävissä niin yritys- kuin järjestöpuolellakin. Tehtäviini on kuulunut muun muassa digitaalinen viestintä ja markkinointi, sisällöntuotanto, markkinointi- ja koulutusmateriaalien tuottaminen, hankeviestintä ja -dokumentaatio, verkostoyhteistyö sekä kielenhuoltaminen ja kääntäminen.

Olen ollut mukana myös lukuisissa rahoitushauissa ja laatinut lukuisia rahoitushakemuksia eri alojen yrityksille.

Millainen olen?

Rakkaus suomen kieltä, tekstejä ja kirjoittamista kohtaan on ajanut minua elämässä eteenpäin nuoresta asti. Toinen keskeinen minua elämässä eteenpäin ajava voima on luomistarve, mikä näkyy vapaa-ajalla myös innokkaana käsityöharrastuksena.

Lisäksi sytyn uuden oppimisesta, asioihin uppoutumisesta sekä tutkimus- ja kehittämistyöstä. Olen omaksunut motokseni Mikael Agricolan sitaatin “Katso, lue, etsi ja tutki – ei sen vuoksi silmäs puhkee”.

Työntekijänä olen itseohjautuva, järjestelmällinen ja aikaansaava. Introverttinä arvostan omaa tilaa ja rauhaa, ja tehokkuuteni kärsii esimerkiksi avotoimistossa.

Mikä on koulutustaustani?

Olen valmistunut suomen kielen maisteriksi vuonna 2016, ja opiskelin sivuaineina muun muassa viestintää sekä englannin kieltä ja kääntämistä.

Jatkuva itseni kehittäminen on minulle tärkeää. Valmistumiseni jälkeen olen suorittanut esimerkiksi hanke- ja projektitoiminnan asiantuntijakoulutuksen sekä erilaisia kursseja ja koulutuksia mm. selkokielestä, asiantuntijabloggaamisesta ja digitaalisesta markkinoinnista.

Tällä hetkellä olen monipuolistamissa osaamistani informaatiotutkimuksen sekä liiketalouden opintojen parissa.

Työnhakualueeni:

Pääasiallinen työnhakualueeni on Jyväskylän ja Keski-Suomen seutu, mutta teen mielelläni myös etätyötä. Lisäksi olen valmis työmatkaamaan kohtuullisia matkoja julkisilla ja esimerkiksi hyödyntämään junamatkat työskennellessä.

Linkkejä:

Sallan pitämä Punaista lankaa -kieli- ja viestintäblogi
Sallan tekstit Piilo-osaajien blogissa