Kielen, tekstin ja viestinnän käsityöläinen – Salla Hiltunen

”Katso, lue, etsi ja tutki – ei sen vuoksi silmäs puhkee.” –Mikael Agricola

Sähköposti: [email protected]
LinkedIn

Mihin kaikkeen kokemustani voi hyödyntää?

Olen teksteihin erikoistunut suomen kielen ja viestinnän asiantuntija, ja olen kiinnostunut työskentelemään esimerkiksi viestinnän ja markkinoinnin parissa.

Kirjallinen viestintä ja tekstien kanssa työskentely on ominta osaamistani, ja olen taitava sekä tuottamaan että muokkaamaan erilaisia tekstejä eri tarkoituksiin. Olen hyvä hahmottamaan kokonaisuuksia, poimimaan olennaiset asiat sekavistakin lähteistä ja kirjoittamaan selkeitä, lukijaystävällisiä ja hiottuja tekstejä.

Yhä enenevässä määrin myös visuaalinen viestintä kuuluu osaamisalueisiini, ja minulta sujuu niin taittaminen, graafinen suunnittelu kuin kuvankäsittelykin. Lisäksi olen kiinnostunut erityisesti digitaalisesta viestinnästä ja markkinoinnista.

Top 3 osaamistani:

  • Erityyppisten tekstien kirjoittaminen ja oikolukeminen
  • Tiivistäminen ja selkeyttäminen
  • Tiedonhankinta ja uusien asioiden omaksuminen

Top 3 kiinnostukseni kohdetta:

  • Suomen kieli kaikkine koukeroineen
  • Viestinnän keinot ja ilmiöt erityisesti digitaalisissa ympäristöissä
  • Asioiden selvittäminen, tutkiminen ja raportoiminen

Minkälaista työtä etsin?

Suhtaudun avoimin mielin erilaisiin viestintään ja markkinointiin liittyviin tehtäviin – enkä nirsoile rutiininomaisempien toimistotöidenkään kohdalla. Parhaimmillani olen kuitenkin tekstien kanssa temmeltäessäni, mistä myös nautin eniten.

Haaveilen asiantuntijatyöstä, jossa pääsisin sekä hyödyntämään aiempaa osaamistani että oppimaan uutta. Menestyn parhaiten itsenäisessä työssä, mutta osaan työskennellä myös ryhmässä. Työssä minua motivoi erityisesti oman kädenjälkeni näkeminen sekä mahdollisuus kehittyä ja kehittää.

Työhistoriani

Olen parhaillani harjoittelussa kasvurahoitushakuihin erikoistuneessa yrityksessä, jossa teen erilaisia hankemuotoilun ja -dokumentaation tehtäviä. Toimin myös oikolukijana verkkolehdessä, jossa oikoluen ja editoin erityyppisiä musiikkiaiheisia artikkeleita. Lisäksi olen kielenhuoltanut lukuisia opinnäytetöitä sekä opaskirjoja ja muita julkaisuja.

Minulla on ennestään kokemusta monipuolisista viestintä-, markkinointi- ja sisällöntuotantotehtävistä sekä projekti- ja järjestötyöstä. Työnimikkeitäni ovat olleet muun muassa viestintäasiantuntija, toimitussihteeri, hankesuunnittelija ja projektiassistentti. Olen muun muassa vastannut digitaalisesta viestinnästä ja markkinoinnista, tuottanut erilaisia kirjallisia ja visuaalisia sisältöjä eri tarkoituksiin, kielenhuoltanut ja kääntänyt erilaisia tekstikokonaisuuksia sekä tehnyt yleisiä toimisto- ja sihteeritehtäviä.

Millainen olen?

Olen innokas kehittämään itseäni ja osaamistani ja opettelemaan uusia asioita, minkä takia olenkin omaksunut motokseni Mikael Agricolan sitaatin ”Katso, lue, etsi ja tutki – ei sen vuoksi silmäs puhkee”.

Luonteeltani olen sellainen ”teen mieluummin kuin puhun” -tyyppinen ihminen, ja työntekijänä olen itseohjautuva, järjestelmällinen ja aikaansaava. Olen hyvä aikatauluttamaan tekemisiäni ja priorisoimaan tehtäviäni, minkä ansiosta minulle harvoin tulee kiire (ainakaan omasta syystäni).

Suurin intohimoni heti kielen, tekstien ja viestinnän jälkeen on käsityöt. Lisäksi viihdyn vapaa-ajallani esimerkiksi joogan, kirjallisuuden ja videopelien parissa.

Mikä on koulutustaustani?

Valmistuin humanististen tieteiden kandidaatiksi vuonna 2014 ja filosofian maisteriksi vuonna 2016. Pääaineeni oli suomen kieli, ja sivuaineina opiskelin muun muassa viestintää, englannin kieltä ja kääntämistä.

Sittemmin olen suorittanut avoimessa yliopistossa informaatiotutkimuksen ja interaktiivisen median (eli ns. kirjasto- ja informaatioalan) perusopintokokonaisuuden. Lisäksi olen suorittanut yksittäisiä kursseja esimerkiksi digitaalisesta markkinoinnista, graafisesta suunnittelusta sekä asiantuntijabloggaamisesta.

Tällä hetkellä olen kartuttamassa osaamistani puolen vuoden mittaisessa projektiosaamisen koulutuksessa sekä liiketalouden opintojen (63 op) parissa.

Työnhakualueeni:

Pääasiallinen työnhakualueeni on Jyväskylän ja Keski-Suomen seutu, mutta teen mielelläni myös etätyötä. Lisäksi olen valmis työmatkaamaan kohtuullisia matkoja julkisilla ja esimerkiksi hyödyntämään junamatkat työskennellessä.

Linkkejä:

CV
Sähköinen portfolio: työnäytteitä ja lisätietoa
Punaista lankaa -kieli- ja viestintäblogi
Sallan tekstit Piilo-osaajien blogissa