Taittotaitoinen somenikkari yhteiskunnallisen hyvän tekijäksi – Laura Kakkonen

Kaikki on mahdollista paitsi pyöröovista hiihtäminen

Sähköpostiosoite: [email protected]
Puhelinnumero: 050 366 5048
LinkedIn

MIHIN KAIKKEEN KOKEMUSTANI VOI HYÖDYNTÄÄ? OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kokemustani voi hyödyntää lukuisiin eri verkkoviestinnän ja visualisoinnin tehtäviin: somekanavien suunnitteluun, ylläpitoon ja somemainontaan, verkkosivujen päivitykseen, taittotiedostojen tekoon ja kuvien käsittelyyn, kaikenlaisten tekstien kirjoittamiseen ja tapahtumien järjestämiseen.

Suunnittelen, päivitän ja analysoin innostavat somejulkaisut mainontaa unohtamatta (Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn), päivitän nopeasti verkkosivut ja koodaan hiukan itsekin (WordPress, IBM, Joomla) ja kirjoitan luovasti niin blogitekstit, artikkelit kuin uutiskirjeetkin. Teen taitavan tarkasti erilaiset bannerit, somekuvat ja käsiohjelmat niin printtiin kuin digiin (Illustrator, InDesign, Photoshop) – taittotöistä ja erilaisista visualisoinneista tykkään erityisen paljon! Otan itse valokuvia, joita organisaatio saa käyttää vapaasti, ja järjestän jämptillä otteella myös tapahtumat ja tilaisuudet.

TOP 3 OSAAMISTANI:

-some ja verkkoviestintä
-kirjoittaminen ja tekstien editointi
-taittotyöt ja kuvankäsittely

TOP 3 KIINNOSTUKSESI KOHDETTA:

-heikommassa asemassa olevien tai muutoin apua tarvitsevien auttaminen
-ihmiset, ilmiöt ja yhteiskunnan epäkohtien ratkominen
-osaamisen syventäminen ja uusien viestintätapojen kokeilu

MINKÄLAISTA TYÖTÄ ETSIN?

Sydämeni vetää kohti sellaisia yrityksiä ja yhteisöjä, jotka tekevät liiketoiminnallaan yhteiskunnallista hyvää – antavat tukea ja hoivaa esimerkiksi vanhuksille, vammaisille ja asunnottomille, jakavat tietoa vaikkapa syömishäiriöistä tai mielenterveyden ongelmista tai auttavat syrjäytymisvaarassa olevia nuoria. Tarkemmalla toimialalla ei ole väliä, kunhan organisaation tarkoitus on auttaa muita ja tehdä maailmasta vähän parempi paikka. Tällaisessa merkityksellisessä työssä olisin mielelläni mukana! Vaikka tavoitteenani on kokoaikainen päivätyö, sopivat osa-aikaisuus sekä ilta- ja viikonlopputyöt ja satunnainen matkustelu minulle hyvin. Työyhteisöltä toivon rentoutta ja huumoria.

TYÖHISTORIANI:

Opiskeluaikana työskentelin kesätoimittajana maatalous- ja metsäalan lehdissä, joista sain paljon oppia kirjoittamiseen ja erilaisten ihmisten kanssa työskentelyyn. Valmistumiseni jälkeen, noin 5 vuoden ajan, olen saanut tehdä töitä monipuolisesti erilaisissa viestinnän ja tiedottamisen tehtävissä pääasiassa järjestöpuolella. Verkkoviestintä, some ja kirjoittaminen ovat ominta alaani. Taittoa ja kuvankäsittelyä olen opetellut työnteon lomassa, ja tapahtumia olen onnistuneesti järjestänyt paljon mm. museolla työskennellessäni.

MILLAINEN OLEN?

Perusluonteeltani olen elämänmyönteinen ja helposti innostuva, välillä myös hiukan malttamaton. Minussa asuu valtava halu auttaa muita ihmisiä – niin työkavereita kuin asiakkaitakin – ja säteilevän asiakaspalveluasenteeni ansiosta jaan paljon hyvää mieltä työyhteisöön ja sen ulkopuolelle. Tykkään siitä, että minulla on tekemistä: priorisoin ja organisoin vaivatta kaikki työtehtävät ja otan joustavalla otteella haltuun äkilliset muutokset työssä. Osaan ottaa asioista selvää ja opetella itsenäisesti esimerkiksi uusien ohjelmien käyttöä. Hallitsen ja hahmotan vaivatta isotkin kokonaisuudet; toisaalta hion tarkkaan myös yksityiskohdat vaikkapa teksteissä ja kuvituksissa.

Työkaverina olen tosi mukava ja ajattelevainen! Jaan mielelläni osaamistani muille ja autan apua tarvitsevaa. Nautin suunnattomasti uusien viestintätapojen ideoinnista ja vanhojen möyhentämisestä sekä luovuuden käytöstä pulmatilanteiden ratkaisuissa.

MIKÄ ON KOULUTUSTAUSTANI?

Koulutukseltani olen maatalous- ja metsätieteiden maisteri. Hiukan ennen valmistumistani tajusin kuitenkin mieliväni ennemmin viestintä- ja kirjoitustyöhön kuin metsäalan käytännön hommiin. Otin nokan kohti unelmaani viestintäalan asiantuntijuudesta, ja 5 vuoden ahkeran työnteon jälkeen minulla on nyt lukematon määrä tietoa ja taitoa taskussani ja suunnaton palo oppia lisää.

Olen opiskellut sekä itsenäisesti että alan ammattilaisten opastamana mm. markkinoinnin johtamista, Facebook-markkinointia, animointia, videoiden editointia, valokuvaamista ja hakukoneoptimointia. Digitaalisen markkinoinnin ja viestinnän sisältöstrategian lisäopiskelu Markkinointi-instituutin kursseilla on to do -listallani seuraavana.

TYÖNHAKUALUEENI:

Haen työtä pääkaupunkiseudulta. Julkisilla kulkuvälineillä pääsee pitkälle, joten tarkemmalla sijainnilla ei ole juurikaan väliä.

LINKKEJÄ:

CV Laura Kakkonen
Työnhakublogi