Uskottavuutta ansioluetteloon tapahtuman järjestämisestä – tule mukaan!

osaaminen_tyokalut

Kuva: Laura Tammisto / Studio Torkkeli

Työtä tarjoavat arvostavat konkreettisia esimerkkejä osaamisesta. Mistä niitä saa? Esimerkiksi tapahtumien järjestämisestä Piilo-osaajien parissa!

Olen ollut mukana Piilo-osaajissa vuodesta 2019, ja olen toiminut useammassa eri roolissa piilaritapahtumissa. Keväällä pökkäsimme päämme yhteen Virpi Haaviston ja Heidi Wahlin kanssa pohtien sitä, mitä kaikkea olemme tapahtumien kokoon laittamisesta oppineet. Keskustelumme koosteen näet tästä kirjoituksesta.

Projektin hallinnointi ja koordinointi

Piilo-osaajien tapahtuman koordinointia johtaa projektipäällikkö, joka saa perehdytyksen tehtäviinsä aiemmilta järjestäjiltä. Useammassa nykypäivän työssä vaaditaan kykyä järjestelmällisyyteen ja kokonaiskuvan hahmottamiseen – ja sitä projektipäällikkönä toimiminen tarjoaa.

Projektipäällikkönä pääset myös harjoittamaan vuorovaikutus- ja tunneälytaitojasi johtaessasi tapahtumatiimiä ja etsiessäsi heidän kanssaan tehtäviä, joissa he saavat eniten oppia ja mahdollisuuksia kehittää osaamistaan haluamaansa suuntaan.

Myynti ja markkinointi

Kun tapahtumaan etsitään puhujia, on ihmisten kontaktointi tarpeen. Piilo-osaajien tapahtumien puhujat esiintyvät pro bono, eli he eivät saa rahallista korvausta esiintymisestään (toivottavasti olemme vielä jokin päivä niin iso järjestö, että voimme tätäkin tarjota!). Siksi tapahtuman tavoitteen ja puhujan saaman hyödyn pitchaaminen on kontaktoinnissa tärkeää.

Jos siis haluat kehittyä kylmäsoitoissa tai muissa keskusteluyhteyksien avaamismuodoissa ennalta tuntemattomien ihmisten kanssa, tarjoaa tapahtuman järkkääminen sinulle sitä.

Puhujien lisäksi tapahtumat tarvitsevat osallistujia, joten myös markkinointi on tarpeen. Haluatko osoittaa, että osaat kirjoittaa uutiskirjeitä, käyttää WordPressiä tai haluatko hallita somekanavien saloja noin muutaman mainitakseni? Kaikkia näitä taitoja on mahdollista kerryttää kanssamme!

Kaksi ihmistä puhaltaa saippuakuplia.

Piilo-osaajien tapahtumien järjestämisessä ei tarvitse puurtaa yksin, vaan kaikki tehdään yhdessä tukien toisiamme! Kuva: Laura Tammisto / Studio Torkkeli

Fasilitointi ja puheenvuoron pitäminen, kouluttaminen

Jos tahdot työtehtävään, jossa sinun on siirrettävä osaamistasi, perehdytettävä ihmisiä uuteen aiheeseen tai muuten jaettava tietoa ymmärrettävästi, antaa webinaarissa puhuminen sinulle vankan näytön tämän taitamisesta.

Fasilitointitaidot puolestaan ovat tärkeitä jokaiselle, joka koskaan johtaa yhtään kokousta kasvokkain tai virtuaalisesti. Esimerkiksi hr- ja johtotehtävissä oleellinen ihmisten ohjaaminen ja näkyväksi tekeminen on taito, jota voit hioa tapahtumaa fasilitoimalla.

Analysointi kehityksen suunnasta

Organisaatioita halutaan kehittää jatkuvasti, ja kehitys tahdotaan tehdä dataan, ei mutuun, pohjaten. Keräämme tapahtumiemme osallistujilta palautetta, jonka analysoinnin pohjalta päättelemme, mitä meidän kannattaa jatkaa ja mitä kehittää. Tapahtuma-alustamme tarjoavat tilaisuuden numeroiden tulkinnasta kiinnostuneille.

Kehittyminen ei tyssää vain tapahtuman kehittämiseen. Tapahtumatiimiläisemme pitävät yhdessä niin sanotun retrospektiivin, eli juttuhetken siitä, mikä jokaisen omalla kohdalla meni hyvin ja mikä ei mennyt niin hyvin. Kyselemme toisiltamme siis “Saitko niitä taitoja, joita halusit?”.

Nykypäivän työelämä vaatii jatkuvaa oppimista, joten oman osaamisen ja kehittämisen reflektoiminen ei ole mikään pikkujuttu. Kun voit esittää työtä tarjoavalle osaavasi tällaisen taidon, saat näytön siitä, että olet taidokas ja osaava tekijä myös tulevina vuosina.

Heräsikö mielenkiintosi?

Onko sellainen olo, että haluaisit kokeilla tapahtuman järjestämistä? Tule mukaan ensimmäiseen Unelmien työnhakupäivän suunnittelutapaamiseen keskiviikkona 10.8. kello 18.00! Kuulolle tuleminen ei vaadi jäsenyyttämme tai sido sinua mihinkään, mutta voi antaa paljon.

Tapaamme Zoomissa, nähdään siellä! Tai laita sähköpostia [email protected], jos et keskiviikkona pääse linjoille.

Unelmien työnhakupäivän aiempia sisältöjä voit kurkkia tapahtumaryhmästä.

ProfiilikuvaKirjoittaja Sinikka Kauhanen on pönkittänyt ansioluetteloaan koordinoimalla Piilo-osaajien tapahtumia ja olemalla niissä webinaaripuhujana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *