Kaamoskukoistajan vinkit syksyssä jaksamiseen

Syksyinen vaahteranlehti jossa sydämenmuotoinen reikä keskellä.

Kuva: Rebekka D / Pixabay

Syyskuun usvasta harmaat aamut, pimenevät illat, sateiset päivät. Ihanaa! Ai eikö sittenkään? Tästä blogikirjoituksesta saat vinkkejä, joilla jaksat jälleen pitkän syksyn.

Huomasin muutama vuosi sitten, että mitä pidemmälle vuotta mennään, sitä enemmän herään eloon. En ole oikein koskaan pitänyt kesästä, vaan annapa olla, kun sää vaihtuu kumpparikeliksi ja päälle pitää pukea villapaitaa,-huivia, -pipoa ja -hanskaa. Silloin minä nautin! Siksipä olen alkanut kutsua itseäni Kaamoskukoistajaksi, nautintoni kun jatkuu aina maaliskuun loppupuolelle asti.

Vaikka en täysin kykenekään ymmärtämään, miksi joillain on vaikeuksia tämän vuodenajan kanssa, jaan nyt ne vinkit, joilla itse jaksan valoisimman ajan vuodesta. Ehkäpä nämä toimivat syksyn piristeinä teille ei-kaamoskukoistajille?

Karsi kalenteria

Syksyllä alkaa paljon uutta ja arki tupsahtaa kalenteriin lähes huomaamatta vapaamman kesän jälkeen. Katsele siis allakkaasi kriittisesti: mitkä kaikki menot ovat oikeasti sellaisia, joista kannattaa pitää kiinni?

Varmistu samaan aikaan siitä, ettet karsi menoja pitäen mielessä vain velvollisuuksia ja muiden toiveita. Ota ronskisti itserakas asenne ja kysy itseltäsi, mitä haluat tehdä ja mihin mennä. Tasapaino muiden ja omien tarpeiden välillä löytyy kyllä, kunhan vain tavoittelet sitä.

Seinäkalenteri

Kuva: Andreas Lischka / Pixabay

Hemmottele itseäsi

Jos menoloita liiaksi kuitenkin kalenteriisi jää, mieti, voisitko laittaa jalkaan Manolot ja hoitaa tapaamiset itseäsi kauniilla pukineella hemmotellen. Design-korkkarit eivät tietenkään ole ainoa vaihtoehto, vaan esimerkiksi uusi, istuva ja hyvin vettä pitävä takki ajaa saman asian.

Pienemmän budjetin hemmottelua on esimerkiksi lempireseptisi kokkaaminen tai leffaillan pitäminen perheen kanssa kotisohvalla. Olemme muutaman Piilo-osaajan kanssa käyneet nyt noin kaksi kuukautta Julia Cameronin Tie luovuuteen -kurssia ja siitä olen oppinut, että itsensä hemmotteleminen silloin tällöin on elintärkeää.

Pidä huolta terveydestäsi

Kotisohvasta puheen ollen, tiesitkö, että yksi helpoimpia tapoja pitää huolta koko kehosi terveydestä ja laskea esimerkiksi väsymystä aiheuttavaa matala-asteista tulehdusta on putsata hammasvälisi päivittäin? Opin tämän työskennellessäni suuhygienistillä, ja vaikka urani minut jo toisaalle veikin, nykyisin en enää ajattele iltaisin rötköttäväni passiivisesti sohvalla, vaan hoitavani ja vahvistavani terveyttäni, kun käteni suihkii millimetrien mittaista liikettä hammasväliharjalla. Kaikki on asenteesta kiinni!

Myös itsensä arvostaminen on myös itsestään huolta pitämistä. Tutustu siis Sitran Osaaminen näkyviin -viikkojen ohjelmaan ja tunnusta omaa mahtavuuttasi!

Hieman vakavammin puhuen, kun väsymys iskee, kaikki laarit tyhjenevät. Nukkuminen, liikkuminen ja kunnolla syöminen tukevat kuitenkin toinen toisiaan. Joten pidä vähintään unirytmistäsi kiinni ja mielellään vaikka lisää uniaikaasi muutama tunti, jos et tunnu uinuvan riittävästi.

Ja jos mikään muu ei auta, ajattele tätä: tänään on enää alle 200 päivää kevätpäiväntasaukseen. On sitä hassummistakin asioista aamukampoja tehty.

ProfiilikuvaKirjoittaja Sinikka Kauhanen on jyväskyläläinen sisältömarkkinoija, joka ilahtuu ympäri vuoden: itsensä puolesta päivien lyhentyessä ja ystäviensä puolesta päivien pidentyessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.