Mistä puhutaan, kun puhutaan kehumisesta

Photo by Yoav Hornung on Unsplash

Aikuisille muistutetaan, että lapsia pitää kehua ja kannustaa, ja esihenkilöille, toivottavasti, kerrotaan, kuinka antaa kannustavaa palautetta. Kerrotaanko meille missään, että muista joskus kehua myös kollegaasi?

Mahtavaa paneutumista ongelman ratkaisuun

Edellä oleva on vain yksi esimerkki työpaikkani Teamsin kollegalta kollegalle annetusta palautteesta. Teamsissa tuo toiminnallisuus on teknisesti helppoa:

Alkuun pääsy on vaatinut muutamien aktiivien esimerkkiä, mutta pikkuhiljaa toiminnallisuus on löydetty ja kehuja, ja kiitoksia, on alkanut tulla spontaanisti.

Photo by Wilhelm Gunkel on Unsplash

Positiivinen palaute kollegoilta lisää tiimihenkeä ja keskinäistä luottamusta. Kun tuo palaute annetaan julkisesti, heijastuu se koko organisaatioon ja kasvattaa myös me-henkeä. Luonnollisesti saadut kehut myös piristävät vastaanottajan päivää, ja “parhaimmillaan palaute energisoi, synnyttää työn imua ja kannustaa kehittymään”.

Suomalainen luonne on kuitenkin usein sellainen, että kehujen saaminen koetaan vähän noloksi, tai ainakaan asioista ei pitäisi tehdä isoa numeroa. Kuitenkin nimenomaisesti se omalta kollegalta saatu kehu ja kiitos on usein ns. virallista palautetta tärkeämpää, koska käytännön työtehtävät ovat yhteisiä ja siten hankalatkin kokemukset, kuten myös onnistumiset, tiiviisti yhdessä koettuja.

Esimerkiksi vuonna 2020 Kotus osallistui Unelmien työpäivä -tapahtumaan jo toista kertaa Kehu-kampanjalla:

Kotuksen kehukampanja toimi näin: Unelmien työpäivänä kaikki kotuslaiset on haastettu kehumaan vähintään kolmea työtoveria. Kehut annetaan päivän aikana kehuttaville suoraan kahden kesken, joko suullisesti tai kirjallisesti.

Ajatus on oikeansuuntainen, mutta onko kuitenkin niin, että kehujen vastaanottamisen lisäksi myös kehuminen, erityisesti julkisesti, on vaikeaa?

Siihen viittaisivat nopean googlettelun tulokset:

Näissä sekä kannustetaan kehumiseen että listataan toimenpiteitä, kuinka kehumista voisi tehdä.

Palautteen, kehumisen ja kiitoksen osalta on enemmän tutkittu esihenkilöiden antamaa palautetta.”Tutkimustulosten perusteella palaute koetaan tärkeäksi osaksi työyhteisöä ja sitä halutaan saada säännöllisesti”, mutta samat nostot voidaan varmasti tehdä kollegoilta tulevasta palautteesta ja kehuista.

Itse uskon vahvasti julkiseen kehumiseen, koska haluan olla mukana luomassa kulttuuria, jossa kehuminen on osa perusarkea. Olen myös opetellut ottamaan vastaan kehuja, enkä enää vähättele tekemisiäni, kun joku haluaa minulle kiitosta antaa.

Kirjoittaja Tommi Helenius omaa uteliaan mielen ja kokeilee mielellään erilaisia asioita ICT-alaa sivuten. Pelkkä Excelien pyörittely ei innosta, joten Tommi toimii mielellään ihmisten ja teknologian välimaastossa, liiketoiminnan ja tekniikan välisenä tulkkina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *