Osaaja pois piilosta – Sinikan tarina

Kuva: Laura Tammisto / Studio Torkkeli Oy

Sinikka liittyi Piilo-osaajiin kaivatessaan elämäänsä samassa tilanteessa olevia ihmisiä, joiden kanssa jakaa hyväksi koettuja neuvoja ja vertaistukea. Piilo-osaajat täytti hänen toiveensa ja antoi kaupan päälle paljon muutakin!

Mikä sai sinut alun perin kiinnostumaan Piilo-osaajista?

Kuulin Piilo-osaajista ensimmäisen kerran, kun ammattiliittoni Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut järjesti Riikka Pajusen vetämän webinaarin piilotyöpaikoista. Riikka kertoi Piilareiden olevan työnhakuyhteisö, mikä kuulosti juuri siltä, mitä olin kaivannut työnhakuni yksinäisyydessä.

Mitä halusit saavuttaa yhteisön avulla? Miten nämä työnhakuyhteisöön liittyvät tavoitteesi toteutuivat?

Halusin pitkällä tähtäimellä tietenkin löytää itseni mielenkiintoisesta työpaikasta, mutta ensimmäinen toiveeni oli löytää muita samassa tilanteessa olevia ja saada heiltä sekä vertaistukea että uusia ajatuksia ja näkökulmia työnhakuun. Tämä tapahtuikin heti ensimmäisten piilariviikkojeni aikana, kun otin vastuulleni Jyväskylän Rekrytointi- ja osaamismarkkinoinnin koordinoinnin. Olisin varmasti saanut Piilareista tärkeän yhteisön muutenkin, mutta vastuuroolit koordinaattorina ja Twitter-vuorolaisena imaisivat minut heti toiminnan ytimeen!

Kuten tästä kirjoituksesta käy ilmi, myös työpaikka löytyi. Ehdin olla aktiivijäsenenä noin viisi kuukautta ennen uuden ura-askeleen ottamista.

Miten onnistuit uudessa ura-askeleessasi ja mitä vahvuuksiasi hyödynsit?

Uusi työpaikkani löytyi lopulta TE-palveluiden järjestämän rekrykoulutuksen kautta, johon osallistujat valittiin itsetäytettävän osaajakortin perusteella. Uskon kortin täyttämisen olleen minulle helpompaa, koska olin laatinut itselleni Piilo-osaajiin osaajaprofiilin, jossa olin jo pohtinut vahvuuksiani ja etenkin niiden sanoittamista. Täytinkin korttia osaajaprofiiliani vilkuillen.

Rekrykoulutuksen osallistujien vinkit onnistuneeseen markkinointiin. Ehkäpä näitä voisi soveltaa työnhakuunkin.

Mitä muuta yhteisö sinulle antoi?

Uusia ystäviä! Aktiiviosaajan matkastani jäi mieleen varsinkin Heidin kanssa viettämämme Skype-sessiot, kun teimme yhdessä Osaamismarkkinoiden ja syksyllä Unelmien työnhakupäivän mainosmateriaaleja. Nuo verkkopuhelut olivat täynnä paitsi “ihan oikeaa” tekemistä myös hersyviä naurunpurskahduksia ja yhteistä päänpudistelua taitto-ohjelman kommervenkeille.

Olin aiemminkin ollut järjestötehtävissä, joissa olin päässyt toteuttamaan viestinnällisiä vahvuuksiani, mutta Piilo-osaajat antoi minulle mahdollisuuden tehdä sitä systemaattisemmin. Sain myös tehdä niitä viestinnällisiä tehtäviä, mitä työpaikaltanikin toivoin, vaikka minulla ei työpaikkaa ollutkaan. Sain myös ulospäin näkyvää näyttöä osaamisestani esimerkiksi sillä, että pyysin Piilo-osaajien vuoden 2019 puheenjohtaja Jaana Saramiestä kirjoittamaan minulle suosituksen LinkedIn-profiiliini tapahtumakoordinoinnista.

Mitä sanoisit Piilo-osaajiin liittymistä vielä harkitseville?

Piilo-osaajissa voit vain voittaa. Jos sinunkin olosi on, ettei lähipiiri oikein enää jaksa kuunnella työnhakujuttujasi tai heiltä et välttämättä saa sellaista tukea kuin tarvitsisit, Piilo-osaajat on sinulle oikea paikka. Täällä jollakulla on aina aikaa pallotella ideoita tai lähettää virtuaalihaleja niin hyvissä kuin huonoissa hetkissä. Suosittelen jäsenhakemuksen täyttämistä jo tänään koko sydämestäni.

Kirjoittaja Sinikka Kauhanen löysi työpaikkansa Markkinointivirittämö-rekrykoulutuksen kautta ja hoitaa nykyisin Hampaille.fi-verkkokaupan, SmileSpa-hammaskauneushoitolan ja Suusi Supervoima -blogisivuston markkinointia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.