Tee mieleenpainuva CV Canvalla

piilo-osaajat_opettaminen_tiimi

Kuva: Karoliina Nurmi

Tiesitkö, että voit tehdä muista erottuvan ja mieleenpainuvan CV:n helposti Canvalla?

Mikä on Canva?

Canva on selaimessa toimiva ilmainen graafisen suunnittelun sovellus, jolla teet nopeasti itse hyvännäköistä grafiikkaa. Et todellakaan tarvitse graafikon koulutusta tai edes visuaalista silmää, vaan Canva hoitaa suunnittelun puolestasi. Sinun täytyy lisätä vain omat tekstisi ja kuvasi ja olet valmis.

Tämä on mahdollista siksi, että Canvassa on tuhansia ammattilaisten suunnittelemia mallipohjia, joita voit muokata tarpeidesi mukaan. Minimissään lisäät siis vain omat tekstisi, muuta ei tarvitse tehdä.

Miltä hyvä CV näyttää?

“Jos sisältö on kuningas, ulkoasu on kuningatar” sanoo Debra Wheatman Careers Done Write ansioluettelo- ja uravalmennusyrityksestä.

Hyvä CV on huomiotaherättävä, mutta ei sillisalaattia, liian värikäs tai sekava. Erottuva ja mieleenpainuva CV käyttää ulkoasussaan muista eroavia elementtejä, kuten fontteja, asettelua ja värejä, mutta tyylikkäästi.

Hyvä CV näyttää hyvältä sekä tulostettuna että ruudulla. Valitse siksi Canvasta mallipohja, jossa on vaalea tausta ja tumma fontti. Vaalea fontti tummalla taustalla saattaa aiheuttaa ongelmia tulostettaessa.

Jos ulkoasun suunnittelu tuntuu hankalalta hommalta hoitaa, valitse valmis mallipohja Canvasta ja suunnittele sen päälle. Mallipohjat on valmiiksi mietitty niin, että niiden värit sopivat yhteen, fontit ovat selkeitä ja luettavia ja sommitelma on tasapainoinen ja tyylikäs.

Seuraavassa videossa näytän miten CV tehdään Canvalla. Videosta opit mm. miten

  • lisäät Canvan kuvapankkikuvan otsakkeeseen
  • laitat oman kuvasi muotoiltuun kehykseen
  • lisäät uuden sivun
  • teet pdf:n jossa on aktiivisia linkkejä mm. someprofiiliisi

Kokeile rohkeasti ja erotu eduksesi!

profiilikuva2

Kirjoittaja on Minna Nurminen, freelance-graafikko, UX-suunnittelija ja Canva-kouluttaja.

User Avatar

piilo.osaajat

Piilo-osaajat -sivusto on asiantuntijuudesta innostuneiden yksityishenkilöiden työnhakuyhteisö, asiantuntijaverkosto sekä rekrytoijille ja työnantajille suunnattu osaajagalleria.

3 Responses

  1. 17.4.2019

    […] enemmän. Minna Nurminen antaa vinkkejä tähän blogitekstissään. Bonuksena Minnan video siitä, miten saat luotua mieleenpainuvan CV:n Canvalla. Canvasta löydät valmiita pohjia CV:n pohjaksi, ja helppokäyttöisen työkalun niiden […]

  2. 19.6.2019

    […] Tee mieleenpainuva CV Canvalla (Minna Nurminen) […]

  3. 25.2.2020

    […] Minna Turunen: Tee mieleenpainuva CV Canvalla […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *