Oppia ikä kaikki!

Aktiivinen työnhaku opettaa ja vahvistaa monia taitoja, joita tarvitaan elämässä ja työyhteisössä. Tekemällä oppimisen lisäksi haluan osallistua järjestettyihin koulutuksiin ja saada sitä kautta uusia ajatuksia itselle, verkostoitua ja kenties löytää se uusi unelmaduuni. On ollut aivan mahtavaa löytää ja huomata kuinka paljon on ilmaisia webinaareja ja tilaisuuksia, joihin voi kuka tahansa osallistua. Näitä löytyy laaja kattaus eri aloilta monipuolisilla aiheilla. Käyn tässä läpi omia löytöjäni, joista toivottavasti löydät itsellesi mielenkiintoisia foorumeja.

Työnhakua on hyvä aikatauluttaa ja rytmittää, jotta ajatus pysyy kirkkaana ja työnhaussa positiivinen vire yllä. Työelämän hektisyys ei aina anna mahdollisuuksia osallistua erilaisiin webinaareihin tai koulutustilaisuuksiin, vaikka olisi tärkeää pitää yllä omaa osaamistaan. Kehitys menee käsittämätöntä vauhtia eteenpäin ja jatkuva oppiminen on elinehto, kun haluaa pitää kiinni omasta ammattitaidostaan ja kiinnostavuudesta työmarkkinoilla. Työnhaun ohella voi tutustua itselle uusiin asioihin tai vahvistaa jo olemassa olevaa osaamista. Tärkeintä on ymmärtää, että oppimista voi tapahtua ihmisen koko eliniän ajan, jos sille vain antaa mahdollisuuden.

steinar-engeland-128831 mib blogi kuva

Digitalist tarjoilee yhdessä Telian kanssa noin kerran kuukaudessa elämyksellisen aamupäivän. Jokaisella aamupäivällä on oma teemansa, josta puhuvat alansa ammattilaiset. Näistä tapahtumista jokainen löytää oman aiheensa ja kuuntelemalla oman spesialiteettinsa vierestä saa hyvän yleiskatsauksen. Tapahtumaan voi osallistua paikan päällä tai osallistua livestreamin kautta. Twitter näkyvyys on todella hyvä, joten seuraamalla feediä tiedät mistä puhutaan. Parasta kaikessa on, että tallenteet ovat katsottavissa useamman kuukauden. Tälle vahva suositus!

Trainer’s house järjestää tasaisesti hyvä laatuisia ja ajankohtaisia webinaareja. Aiheet ovat kattaneet heidän huippuosaamisen alueita. He ilmoittavat webinaareista ainakin LinkedIn:in ja twitterin kautta. Black Fridayn kunniaksi/johdosta he olivat tehneet hyvän webinaariohjelman koko päivälle. Twitterin kautta #thbf löydät tallenteet.

”Veljekset” Jarkko Sjöman ja Sani Leino pitävät harvemmin mutta sitäkin viihdyttävämpiä webinaareja. Aiheet kattavat myynnin, social selling, henkilöbrändäys, sisältömörkö, you name it. Seuraamalla heitä twitterin tai LinkedIn:in kautta saat paljon ajattelemisen aihetta, selkeitä ohjeita mitä tehdä sekä liidejä mihin kannattaa tutustua. Jos ei jo ole, niin laita seurantaan: @j_sjoman @SaniLeino. Veljesten aiheet ovat tällä hetkellä kuumia. Haluan silti nostaa esille, miten he kohtaavat aina ihmisen ihmisenä. Kykyjensä mukaan he myös auttavat juuri Sinua. By the way, en ole henkilökohtaisesti kumpaakaan tavannut vaan tämä on välittynyt minulle heidän oman sosiaalisen median läsnäolon kautta. Eli voit olla yhtä läsnä verkossa kuin livenä.

Solita Oy:llä on hyviä webinaareja, joiden aiheet kattavasti laajasti eri aihealueita. Sieltä löytää helposti jokainen itselleen kiinnostavaa ja hyödyllistä. Webinaareissa on helppo kysyä lisätietoja ja useasti on saatu tallenne tai esityksen slidet muistin virkistykseksi. Näiden ohella he järjestävät tapahtumia ajankohtaisista aiheista ja niiden tallenteita löydät heidän sivuiltaan. Samalla sivulla on raportteja ja oppaita, joiden avulla voi itseään sivistää.

TAMK ja Pia Hautamäki järjestivät syyskuussa Sales Day 2017, johon he olivat kutsuneet edustavan puhujakaartin. Aamupäivän aikana keskusteltiin myynnin eri elementeistä ja miten myynti on muuttunut. Pia Hautamäessä on niin paljon energiaa ja osaamista, sekä osaava henkilöstö ja organisaatio, että hän laittaa Suomen nousuun myynnillä. Jään mielenkiinnolla odottamaan Sales Day 2018, 9.3.2018. Twitterissä löydät @salesdayTAMK

Kirjoittamatta jäi vielä moni loistava webinaari, podcast ja tilaisuus joita kannattaa seurata, jos on avoin uusille asioille ja kiinnostaville keskusteluille. Satun tietämään, että yksi meistä Piilo-osaajista on löytänyt nykyisen työpaikkansa osallistumalla webinaariin, jota kautta löysi oikean kontaktin! Ikinä ei tiedä mitä saa, kun uskaltaa heittäytyä!

Profiilikuva Hanna Turunen
Kirjoittaja on Hanna Turunen, utelias markkinoinnin ja myynnin osaaja. Aina ihmettelemässä ja kyselemässä uusista asioista, ilmiöistä ja virtauksista. Kolmen lapsen äiti ja ekonomi, joka päivä oppimassa jotain uutta elämästä.

5 Responses

  1. 26.1.2018

    […] kaipaa joustavammin omiin aikatauluihin sopivia oppimistapoja, niin keinot ovat monet. Hannan blogitekstissä käydään läpi erilaisia mielenkiintoisia tapahtumia, tilaisuuksia ja tahoja, joiden kautta voi […]

  2. 23.2.2018

    […] joutuu olemaan kartalla paljosta. On lukemattomia sivustoja työpaikkailmoituksista, webinaareja joka lähtöön ja erilaisia kursseja. Työnhakuyhteisö helpottaa painetta pysyä itse yksin […]

  3. 22.6.2018

    […] Oppia ikä kaikki (Hanna Turunen) […]

  4. 19.10.2018

    […] oleminen on minulle elinikäinen rooli, josta en osaa ja halua luopua. Sillä pidän itseni nuorena ja voin osallistua ympärilläni […]

  5. 4.9.2019

    […] koko ajan olen kaivannut luovuuden ja ihmisten pariin. Rakastan myös uuden oppimista ja verkostoitumista. Päätin irtisanoa itseni töistä vuosi sitten, koska laskutus, reskontranhoito ja perintä […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *