Osaaja pois piilosta – Sannan tarina

yhteisö tai yritysblogi ja sen organisointi
Sanna Ranki halusin tuoda osaamisensa ja työnhakunsa julkiseksi ja tutustua muiden samassa tilanteessa olevien kanssa ja päätti liittyä Piilo-osaajiin. Lue Sannan blogista mitä Piilo-osaajat hänelle tarjosi ja miten unelmatyö lopulta löytyi!

Mikä sai sinut alunperin kiinnostumaan Piilo-osaajista?

Kiinnostuin Piilo-osaajista syksyllä 2018 siskoni vinkkauksesta, hän oli kuullut yhteisöstä ja tiesi minun etsivän uutta suuntaa uralleni. Olin jo hakenut muutamia paikkoja ja omien vahvuuksien tunnistaminen ja kirkastaminen kävi jatkuvasti helpommaksi ja itsevarmuus nousi haastatteluiden myötä.

Mitä halusit saavuttaa kampanjan avulla?

Yhteisön avulla halusin tuoda osaamiseni ja työnhakuni julkiseksi ja tutustua muiden samassa tilanteessa olevien kanssa. Myös halu päästä tekemään yhteisön ja muiden työnhakijoiden hyväksi jotain sai minut tekemään profiilin.

Miten nämä tavoitteesi toteutuivat?

Jaoin profiilliani rohkeasti Facebookissa ja Linkedinissä ja sain muutaman suoran yhteydenoton työtarjouksen kera pelkästään profiilini myötä. Nämä tarjoukset eivät kuitenkaan vastanneet omia toiveitani, mutta pelkkä huomatuksi tuleminen ja positiivinen palaute kattavasta osaamisen kuvauksesta nosti itsetuntoa. Yksi toiveeni oli oppia lisää kirjoittamisesta ja sivustojen ylläpidosta. Piilo-osaajissa toiminkin Facebook-tiimissä ja  pääsin helmikuussa julkaisemaan ensimmäisen blogitekstini. Tsemppaus, kannustus ja auttaminen tekstin työstämisessä julkaisukuntoon oli todella mahtavaa ja kertoo yhteisön timanttisesta yhteishengestä.

Työllistyin toukokuussa 2019 reilun vuoden työnhaun jälkeen eräänlaisen piilotyöpaikan kautta. Olin aktivoitunut erityisesti Linkedinissä ja rohkaistunut sielläkin nostamaan vahvuuksiani esille. Polulle mahtui toiveikkuutta ja suuria odotuksia, suoria yhteydenottoja yrityksiltä, löydettyjä piilotyöpaikkoja, mutta myös syviä kyykkyjä. Linkedinin kautta uusi työkin lopulta löytyi, paikka ei ollut julki muualla kuin yrityksen avainhenkilön omassa postauksessa ja osui omaan seulaani.

Mitä muuta kampanja sinulle antoi?

Syksy, talvi ja kevät yhteistä taivalta Piilo-Osaajien kanssa antoi minulle ennen kaikkea rohkeutta omien vahvuuksien esiintuomiseen, niiden aktiiviseen pohtimiseen ja tiivistämiseen. Kahden blogitekstin työstäminen ja niistä positiivisen palautteen saaminen oli myös merkityksellinen kokemus.

Mitä sanoisit Piilo-osaajiin liittymistä vielä harkitseville?

Kannustan Piilo-Osaajien yhteisöön liittymisessä kaikkia heitä, jotka ovat avoimia paitsi uusille työmahdollisuuksille myös uusille tuttavuuksille ja vastuualueiden hoitamiselle. Omien resurssien mukaan osallistumien yhteisön tapaamisiin ja tapahtuminen järjestämiseen on mahdollista, ja verkostojen laajentaminen auttaa kaikkia yhteisön jäseniä työnhaussa.

Sanna RankiKirjoittaja Sanna Ranki on hämeenlinnalainen myynnin ja markkinoinnin ammattilainen, joka tähtää asiakaskokemuksen ja oman työnsä johtamisen kehittämisen lisäksi Lean-ajattelun idean mukaisesti tuloksellisuutta heikentävien hukkien minimoimiseen.

User Avatar

piilo.osaajat

Piilo-osaajat -sivusto on asiantuntijuudesta innostuneiden yksityishenkilöiden työnhakuyhteisö, asiantuntijaverkosto sekä rekrytoijille ja työnantajille suunnattu osaajagalleria.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *