Kesä, kärpäset ja työnhaku – Nappaa inspiroiva työnhaun lukulista kesäksi!

juhannus_kukat
Kesä on monilla akkujen lataamisen aikaa, mutta työttömällä työnhakijalla tilanne voi olla hyvin toinen. Kaikki eivät uskalla pitää lomaa työnhausta, vaikka se monesti tulisi tarpeeseen ja tekisi hyvää – myös työnhaussa onnistumiselle. Me Piilo-osaajat kannustamme rohkeasti kesän viettoon ja edistämään omaa työnhakua rennosti itsellesi sopivalla tavalla. Hyödynnä käytännölliset vinkit blogeistamme kesän aikana!

Pidän itse yhtenä suurimpana hyötynä Piilo-osaajien kaltaisessa työnhakuyhteisössä sen antamaa henkistä tukea työnhakuaikana. Jaamme kokemuksiamme, vinkkailemme niin työpaikoista kuin työnhakukeinoista ja tapahtumista, tsemppaamme toisiamme – ja tarvittaessa annamme myös luvan levätä, unohtaa hetkeksi koko työnhaun. Tuo henkinen lupa (vaikkei kukaan meistä lupaa oikeasti tarvitsekaan) on monelle kaivattu vahvistus siitä, että myös työnhakijan kesä saa sisältää lomaa ja luppoaikaa.

Usein tuo rentoutuminen tekee hyvää työnhaun onnistumiselle ja tuloksellisuudelle. Joutilaassa, rentoutuneessa tilassa mielemme askartelee silti. Parhaimmat ideat nousevatkin monesti esiin juuri tuolloin. Tämän vuoksi kannustammekin yhteisössämme toisiamme myös pitämään lomaa työhausta. Jospa juuri se tuo ratkaisevan energiapuuskan päästä eteenpäin?

Tästä syystä myös blogimme hiljenee heinäkuun loppuun asti. Emme kuitenkaan tahdo jättää teitä lukijoitamme tyhjän päälle, vaan mielellämme autamme suuntaamaan omaa mieltänne kohti joutilasta mutta hedelmällistä pohdiskelua. Ota tästä talteen timanttisen osaajan ja työnhakijan kesän lukulista:

Suosittelemme nauttimaan listan antimista sinulle mieluisassa, rentouttavassa paikassa: laiturin nokassa, riippumatossa, tai vaikka puutarhan kuopsutuksen ohessa juomatauoilla. Tutkitusti nimenomaan rutiininomaisessa puuhassa mieli pääsee vapaasti vaeltamaan ja on otollinen oivalluksille. Sitä kannattaa hyödyntää työnhaussa kesälläkin!

kohti_tulevaa_ja_korkeuksia

Kuva: Jaana Saramies

Siispä rentouttavaa juhannusta ja oivalluksien täyteistä kesää koko Piilo-osaajien porukalta juuri sinulle!

Jos tuntuu, että sinäkin kaipaisit tällaista porukkaa ja ajatustenvaihtoa ympärillesi, voit liittyä yhteisömme jäseneksi – myös kesällä.

Jaana_Saramies_profiilikuva

Kirjoittaja Jaana Saramies on Piilo-osaajat ry:n puheenjohtaja, yhdistyksen perustajajäsen ja alkuperäisen idean äiti. Lisäksi Jaana on yhteisökatalyytti, kaupunginvaltuutettu ja ekonomi, joka innostuu paremman työelämän luomisesta sekä työhyvinvoinnin ja tuottavuuden lisäämisestä henkilöstöanalytiikan ja HR-tiedolla johtamisen keinoin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *