Piilo-osaajien vinkit – työnhakuprojekti

piilo-osaajat_tiimipalaveri

Kuva: Karoliina Nurmi

Oman työnhakuni kulmakivenä on osaltaan ollut Annamaija Åhmanin blogikirjoitus työnhausta projektina. Kun taas kerran palasin perusasioiden äärelle, kaivoin Piilareiden blogista muitakin vinkkejä työnhakuprojektin edistämiseen. Tässä ne ovat myös sinun iloksesi ja avuksesi. Ole hyvä!

Työnhaku projektina

Yllä mainitussa postauksessa Annamaija kannustaa suunnittelemaan työnhakua ja asettamaan tavoitteita. Suunnitelman ja tavoitteiden kannattaa olla mitattavia. Näin edistymistä pystyy arvioimaan pitkin matkaa ja tekemään tarvittavia muutoksia. Lisää vinkkejä työnhaun suunnitteluun, työkaluihin ja toteutukseen Annamaija antaa toisessa postauksessaan työnhaun toteutuksesta.

Työnhakua projektina on miettinyt myös Mari Talla. Hän lähti katsomaan asiaa prosessikaavion kautta. Marin kaavio auttaa hahmottamaan sitä, miten monimutkainen prosessit työnhaku voi todella olla ja kuinka moneen kohtaan pitää muistaa kiinnittää huomiota.

Työnhakuprojektia voi lähestyä myös yksinyrittäjän näkökulmasta, kuten Ann-Charlotte Nyblom on tehnyt. Työnhaussa tarvitaan myös yrittäjälle tärkeitä itseohjautuvuuden taitoja, kun on itse vastuussa koko projektista, sen eteenpäinviemisestä ja toteutumisesta. Postauksesta löytyy myös vinkkejä näiden taitojen kehittämiseen.

Työnhaussa erottuminen

Työnhakuprojektiin ja –prosessiin kuuluu myös oman osaamisen kartoittaminen ja sanoittaminen. Erityisen tärkeää tämä on silloin, jos tavoitteenasi on alan vaihto tai uran uudelleen suuntaaminen. Tällaisessa tilanteessa apua voi löytää urasuunnittelun työkaluista ja itsetuntemuksen kehittämisestä. Hyviä vinkkejä tähän antaa Saara Kankimäki.

Omia erottumisen keinoja voit löytää myös pohtimalla, missä asioissa olet huippuhyvä. Uracoach Suvi Wulff esittelee vieraskynäpostauksessaan Osaamiskartan, jonka avulla pääset kiinni näihin osaamisalueisiisi.

Toinen vieraskynäpostaus, josta saat apua erottumistekijöidesi miettimiseen on Raisa Aromaan kirjoitus asiakasarvosta työnhaussa. Raisan avulla pääset miettimään, mikä on se arvolupaus ja osaamisesi myyntivaltti, jolla erotut ja pystyt auttamaan parhaalla tavalla tulevaa työnantajaasi.

Kokeile näitäkin!

Ihmiset hahmottavat tavoitteita ja suunnitelmia eri tavoilla. Jos olet visuaalisesti suuntautunut, kannattaa kokeilla aarrekarttaa uran ja työnhaun suunnitteluun Annamaija Åhmanin vinkkien avulla. Ja erityisesti kannattaa kokeilla, jos et ole – erilainen tapa hahmottaa asioita voi avata niitä uudella tavalla!

Muita kokeilemisen arvoisia työkaluja ovat erilaiset persoonallisuustestit. Satu Manner kertoo postauksessaan, miten näiden avulla voit oppia uutta itsestäsi ja vahvuuksistasi sekä osaamisestasi. Tutustumalla näihin uusiin tietoihin uteliaasti voit löytää uusia suuntia työnhaullesi.

Piilo-osaajien blogista löytyy paljon muitakin kirjoituksia, joista voit löytää vinkkejä työnhakuun ja sen eri vaiheisiin. Lisäksi osaajien onnistumistarinoista saat inspiraatiota ja kannustusta omaan työnhakuusi. Ja tietysti osaajien omasta osaamisestaan kirjoittamista teksteistä voit löytää uusia ajatuksia oman urasi kehittämiseen. Tutustu ja innostu kuplivasta työnhausta kanssamme!

Kirjoittaja Kaisa Selamo on ympäristöstä, hyvinvoinnista, viestinnästä ja valmentamisesta kiinnostunut diplomi-insinööri, joka jakaa aikansa perheen, työn ja työnhaun kesken. Ja on samalla sietämättömän onnellinen.

User Avatar

piilo.osaajat

Piilo-osaajat -sivusto on asiantuntijuudesta innostuneiden yksityishenkilöiden työnhakuyhteisö, asiantuntijaverkosto sekä rekrytoijille ja työnantajille suunnattu osaajagalleria.

3 Responses

  1. 17.4.2019

    […] viikkoa sitten Piilo-osaajat listasi parhaita vinkkejään työnhakuprojektin edistämiseen. Nyt on vuorossa vinkkejä työkaluihin ja ajatuksiin, joista voi saada apua ja lisäpotkua […]

  2. 14.6.2019

    […] Piilo-osaajien parhaat vinkit työnhakuprojektiin Piilo-osaajien vinkit työnhaun työkaluista […]

  3. 31.7.2019

    […] Piilo-osaajien vinkit – työnhakuprojekti Piilo-osaajien vinkit – työnhaun työkalut Piilo-osaajien vinkit – suuntana uusi ura […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *