Osaaja pois piilosta – Jaanan toinen tarina

Unelmia_ja_kuplivaa

Kuva: Karoliina Nurmi

Piilo-osaajien perustajajäsen Jaana Saramies on yhteisön olemassa olon aikana vajaassa kahdessa vuodessa paitsi selättänyt työttömyyden myös kehittänyt osaamistaan ja tehnyt unelmastaan totta. Lue alta miten!

Mikä sai sinut alun perin kiinnostumaan Piilo-osaajista?
Ihan alun perin olin Piilareiden idean äiti ja primus motor toiminnan käynnistämisessä. Sittemmin minut valittiin syksyn perustamiskokouksessa yhdistyksen puheenjohtajaksi. Olikin hyvin luontevaa jäädä mukaan yhteisöön ja sen kehittämiseen senkin jälkeen, kun saavutin ensimmäisen työllistymistavoitteeni.

Mitä halusit saavuttaa yhteisön avulla?
Työttömyyden välittömän painon poistuttua tuon määräaikaisen työllistymisen myötä, minulle jäi yhä kytemään unelma. Halusin jatkaa uudelle uralle suuntaamista ja Piilo-osaajien yhteisöstä tiesin saavani tähän kaipaamaani henkistä tukea ja myös käytännön vinkkejä. Kun sitten ensin pääsin haluamaani koulutukseen, ja sain vajaa 1,5 vuotta sitten työharjoittelupaikan unelma-alalleni, työnhakuyhteisön kanssa jaettu ilo oli moninkertainen!

Viime syksynä minuun otettiin yhteyttä Terveystalosta ja kutsuttiin mukaan rekryprosessiin The Unelmaduuniini sisäisen hr-kehityspäällikön ja -data-analyytikon rooliin. Olin yli puoli vuotta aiemmin hakenut kyseistä tehtävää, mutta tuolloin en edennyt videohaastattelusta eteenpäin. Silti olin jäänyt rekrytoivalle esimiehelle positiivisesti mieleen innostukseni ja asenteeni vuoksi. Nyt se kantoi parasta mahdollista hedelmää! Uusi rekryprosessi oli jännittävä – olihan kyseessä unelmani – joten Piilo-osaajien tuki ja mm. haastatteluvinkit tulivat jälleen tarpeeseen.

Lisäksi, asiantuntijaverkostomme kehittäminen ja toiminnan pyörittäminen ovat myös kasvattaneet omaa osaamispakkiani. Olenkin onnellinen ja kiitollinen yhdistyksen puheenjohtajuudesta. Piilo-osaajat on minulle sydämellinen toinen työyhteisöni ja tärkeä osaamisen kehittämisen keidas.

81F74FA4-ACFB-42EB-A708-D40E41477B71

Kuva: Karoliina Nurmi

Miten nämä tavoitteesi toteutuivat?
Kuten arvata saattaa tämän kirjoituksen otsikosta, sain tuon unelmieni työn! Olen ollut nyt hieman yli kuukauden tehtävässä, ja se todellakin on juuri se tehtävä, mistä olen haaveillut ja jonka saavuttamisen eteen olen tehnyt töitä. Edelliset tehtäväni ovat oleellisesti tukeneet tämän etapin saavuttamista ja kasvattaneet osaamistani oikeaan suuntaan monella tavalla.

Tiedän myös nyt, miksen tullut vuosi sitten valituksi tähän tehtävään. Minulta puuttui tuolloin tiettyä osaamista ja nähtyäni edeltäjäni työssään, tiedän, että hän todellakin oli silloin oikea valinta tehtävään. Nyt hän on perhevapaalla ja minulla on yli vuoden sopimus hänen sijaisenaan. Vaikka viime syksynä minut ehdittiin vakinaistaa harjoittelun päätteeksi, olen iloinen, että uskalsin hypätä ja tarttua tähän määräaikaiseen tehtävään. Lisäksi olen kiitollinen CGI:llä saamaani luottamukseen ja tehtäviin. Sielläkin minulla olisi ollut vahva ja kiinnostava ura edessä. Ilokseni tiemme erosivat hyvissä tunnelmissa ja silloinen esimieheni toivoikin, että vielä kohtaamme uuden työsopimuksen allekirjoittamisen merkeissä.

Mitä muuta yhteisö sinulle antoi?
Piilo-osaajien huikea porukka on sekä seissyt tukenani alanvaihtamisen aallokoissa ja antanut henkisesti tärkeän viitekehyksen työttömyys- ja työnhakuaikana, että antanut minulle uudenlaista vastuuta ja kasvunpaikkoja. Tie ideanikkarista puheenjohtajaksi on ollut samaan aikaan todella vauhdikas some-kampanjasta viralliseksi yhdistykseksi ja riittävän asteittainen, jotta olen voinut pala kerrallaan ottaa uusia asioita haltuun. Tämän kaiken kuorruttaa se vahva yhteishenki, joka Piilareissa kuplii; tätä tietä ei kuljeta yksin, ei työnhaussa, työttömyydessä eikä yhdistyksen kehittymisen kannalta. Osaajalupauksemme mukaisesti olemme kukin aidosti aktiivisia osaajia ja teemme vapaaehtoishengessä töitä ketterästi kehittävällä otteella koko yhteisömme eteen.

Mitä sanoisit Piilo-osaajiin liittymistä vielä harkitseville?
Jos olet väsynyt puurtamaan yksin työnhaun parissa eikä lähipiiristäsi löydy riittävää kaikupohjaa työttömyyden tai vaikka alanvaihtamisen aikana, tästä porukasta löytyy varmasti samoja kokemuksia läpikäyneitä. Täällä saa perspektiiviä omaan tilanteeseen, tsemppiä pääsemään karikoista yli sekä halutessaan siihen päälle myös näkyvyyttä omalle osaamiselle.

Piilo-osaajat on ammatillisen itsetunnon kasvattaja ja osaajien löydettävyyden timanttinen buustaaja!

dsc_18651Kirjoittaja Jaana Saramies on Piilo-osaajien priimusmoottori ja yhteisökatalyytti, kaupunginvaltuutettu ja ekonomi, joka innostuu paremman työelämän luomisesta sekä työhyvinvoinnin ja tuottavuuden lisäämisestä henkilöstöanalytiikan ja HR-tiedolla johtamisen keinoin.

User Avatar

piilo.osaajat

Piilo-osaajat -sivusto on asiantuntijuudesta innostuneiden yksityishenkilöiden työnhakuyhteisö, asiantuntijaverkosto sekä rekrytoijille ja työnantajille suunnattu osaajagalleria.

1 Response

  1. 6.3.2019

    […] ja samalla tavalla olen jatkanut sen työstämistä edelleen, kunnes nyt olen mielestäni saavuttanut unelmatyöni, ainakin […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *