Osaaja pois piilosta – Ninan tarina

Nina Moilanen halusi kokeilla työnhakua uudella tavalla, verkostoja ja somea hyödyntäen, ja siitä syntyi ajatus Piilo-osaajiin liittymisestä. Parasta Piilo-osaajissa oli aktiivisen työnhakuverkoston kannustus ja tuki sekä hyödylliset työnhakuvinkit. Piilo-osaajissa syntyi myös Ninan ihka ensimmäinen blogiteksti.

Mikä sai sinut alunperin kiinnostumaan Piilo-osaajista?

Määräaikainen työsuhteeni oli juuri päättynyt ja aloin etsiä uusia työmahdollisuuksia Tampereelta. Halusin tehdä työnhakua julkisesti, somekanavia ja verkostoja hyödyntäen, ja siitä syntyi ajatus Piilo-osaajiin liittymisestä.

Piilo-osaajia olin seurannut jo jonkun aikaa LinkedInissä ja Twitterissä ja innostuin heidän positiivisesta suhtautumisestaan työnhakuun. Laitoin Jaana Saramiehelle viestiä, että haluaisin kuulla Piilo-osaajista lisää, ja niin lähtivät rattaat pyörimään.

Mitä halusit saavuttaa yhteisön avulla?

Halusin päästä mukaan iloiseen ja aktiiviseen osaajien verkostoon, jossa pääsisin oppimaan lisää modernista työnhausta ja verkostoitumaan samassa tilanteessa olevien kanssa. Toiveeni oli myös saada lisää näkyvyyttä omaan työnhakuuni.

Miten nämä tavoitteesi toteutuivat?

Omassa työnhaussani avainasemaan nousivat verkostoituminen, LinkedIn-julkaisut sekä aktiivinen rooli Piilo-osaajissa. Sain LinkedIn postausteni avulla hyvää näkyvyyttä, joka poiki työpaikkavinkkejä, muutaman haastattelukutsun sekä paljon uusia kontakteja. Uudet työkuviot löytyivät myös LinkedIniä hyödyntäen. Piilareissa pääsin myös kirjoittamaan ihka ensimmäisen blogitekstinimikä oli erityisen hienoa.

Mitä muuta yhteisö sinulle antoi?

Piilo-osaajissa parasta oli se vertaistuki ja kannustus, joita muilta Piilo-osaajilta sain. Pääsin myös hyödyntämään omaa osaamistani sisällöntuotannossa tehdessäni Piilareiden Facebook-sivulle julkaisuja. Lisäksi sain yhteisöltä hyviä vinkkejä avoinna olevista työpaikoista.

Mitä sanoisit Piilo-osaajiin liittymistä vielä harkitseville?

Suosittelen Piilo-osaajia sellaiselle henkilölle, joka haluaa tehdä työnhakuaan modernilla tavalla, verkostoja ja somea hyödyntäen. Piilo-osaajissa tutustut uusiin ihmisiin, saat hyödyllisiä vinkkejä ja voit vaikka halutessasi opetella sisällöntuotantoa somekanaviin.

Piilo-osaajat ovat ennen kaikkea kannustava ja aktiivinen työnhakuyhteisö, joka tuo uutta puhtia ja uusia ideoita työnhakuun. Suosittelen lämpimästi.

Ninan kuvaKirjoittaja Nina Moilanen on iloinen ja aikaansaava rekrymarkkinoinnin osaaja ja idearikas sisällöntuottaja, joka inspiroituu työelämän murrokseen liittyvistä sisällöistä, itsensä kehittämisestä ja pimenevistä syysilloista.

User Avatar

piilo.osaajat

Piilo-osaajat -sivusto on asiantuntijuudesta innostuneiden yksityishenkilöiden työnhakuyhteisö, asiantuntijaverkosto sekä rekrytoijille ja työnantajille suunnattu osaajagalleria.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *