Osaaja pois piilosta – Piritan tarina

Lasten kanssa vietetyt vuodet vahvistavat onneksi monia taitoja ajatellen paluuta takaisin työelämään. Sinne päästäkseen täytyy kuitenkin käydä läpi työnhaku, mikäli valmista paluupaikkaa ei ole. Ja sen homman parissa puurtaminen yksin ei ole kivaa. Yhdessä oppii ja saavuttaa paljon enemmän! Piritta löysi oman tiensä uusille urille täydennyskoulutuksen ja siihen sisältyvän harjoittelun kautta. Sitä matkaa siivitti Piilo-osaajat.

Mikä sai sinut alunperin kiinnostumaan Piilo-osaajista?

Olin jo todennut, että se ”normaali” tapa työllistyä ei tule toimimaan minulle. Siis se, että väännetään yksin kotona hakukirjeitä kuin liukuhihnalta, lähetellään niitä hiki hatussa ja toivotaan pääsyä haastatteluun ja vielä enemmän toivotaan, että paikka sitten aukeaisi. Osallistuin muutamien muiden MiBiläisten kanssa keskusteluun työnhausta, ja innostuin muiden mukana Jaanan ideasta toteuttaa kollektiivinen työnhaun somekampanja. Ei enää yksin puurtamista kotikammiossa tämän asian tiimoilta.

Mitä halusit saavuttaa kampanjan avulla?

Verkostoitumista, rohkeutta astua oman mukavuusalueen ulkopuolelle, yhdessä tekemistä ja vertaistukea sekä kaikkein tärkeimpänä tietysti edesauttaa työllistymistä.

Miten nämä tavoitteesi toteutuivat?

Minusta tuli avoimempi ja aktiivisempi verkostoituja mm. LinkedInissä, käytin somea työnhaussa, astuin mukavuusalueeni ulkopuolelle ja tuotin tekstiä Piilo-osaajien blogiin. Se vertaistuki ja sparrailu muiden samassa tilanteessa olevien kanssa oli jotain aivan uskomatonta, ja niin tärkeää. Kaikkien ilot ja karikot on käsitelty yhdessä koko porukalla. Ja niitä työelämän taitoja opittiin kaikki lisää siinä matkan varrella kohti uutta uraa.

Osaamista kehittääkseni suoritin myös peräkkäin kaksi eri täydennyskoulutusta, joista ensimmäisessä tein koulutukseen liittyvän projektityön nykyiseen työpaikkaani ja toisen koulutuksen harjoittelun kautta jäin sille tielle, sinne samaiseen paikkaan siis. 🙂

Mitä muuta kampanja sinulle antoi?

Oli hienoa päästä Piilo-osaajille järjestettyihin omiin tapahtumiin, joihin kuului esimerkiksi koulutusta blogin kirjoittamisesta, somesta työnhaussa sekä piilotyöpaikan etsimisestä. Ja ennen kaikkea oli ilo tutustua Piilo-osaajien mahtaviin leideihin!

Mitä sanoisit Piilo-osaajiin liittymistä vielä harkitseville?

”Ilman Piilareita et näe metsää puilta” tokaisin joskus kanssasiskoilleni. 🙂 Mitä siis vielä emmit, lähde mukaan iloisen rempseään joukkoon! Yhdessä näemme ja olemme enemmän! Ensimmäinen askel on ottaa yhteyttä [email protected] -osoitteeseen 😉

Piritta Apell, Piilo-osaajat, rekry

Piritta Apell on tamperelainen diplomi-insinööri, joka edelleen yrittää tartuttaa kahdelle ylienergiselle pojalleen loogista ajattelua. Ehkä se joskus vielä onnistuu. 🙂 Perhe-elämän seuraksi hän on löytänyt ”toisen kotinsa” Tamperelaisesta IT-alan yrityksestä, ja on täten poistunut piilosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *