Osaaja pois piilosta – Marian tarina

unelmatyö antaa odottaa

Maria Tamminen löysi uusia tuulia työelämään Piilo-osaajien siivittämänä.

Mikä sai sinut alun perin kiinnostumaan Piilo-osaajista?

Olen mukana MiB Tampereen aktiivitoiminnassa, ja kun järjestämissämme työnhaun mingleissä ajatus kollektiivisesta työnhaun somekampanjasta nosti päätään, halusin heti lähteä mukaan. Piilo-osaajissa yhdistyy yhdessä tekemisen meininki ja mahdollisuus kattavallekin näkyvyydelle, ja ajattelin sen tarjoavan hienon alustan oman osaamisen esiin tuomiselle potentiaalisille työnantajille – ja näin myös kävi!

Mitä halusit saavuttaa kampanjan avulla?

Halusin heittäytyä työnhakuprosessiin mukaan tosissani ja täysillä, ja sitoutuminen yhteiseen kampanjaan vahvisti sitä entisestään. Halusin myös oppia uutta ja päästä mukaan positiivisessa hengessä toimimaan porukkaan, joka sparraa toisiaan työnhaussa.

Miten nämä tavoitteesi toteutuivat?

Todella hyvin! Kampanjaan sitoutuminen toi mukanaan hyvää henkeä työnhakuprosessiini. Piilo-osaajien joukossa sain myös oppia paljon uutta, kun mukana on monia eri alojen osaajia ja kaikilla on erilaisia kokemuksia työnhausta ja oman polun löytämisestä. Konkreettisella tasolla Piilo-osaajien joukosta sain myös paljon vinkkejä työnhakuun ja koulutuksiin liittyen.

mukavuusalue-500x500

Mitä muuta kampanja sinulle antoi?

Kampanja on tuonut mukanaan paljon positiivista henkeä työnhakuun! Olen myös tutustunut LinkedIniin entistä syvällisemmin ja huomannut sen tuomat mahdollisuudet laajemmin kuin ennen kampanjaan osallistumista. Oli erittäin kannustavaa seurata jokaisen postauksen saamaa näkyvyyttä, joka oli aika ajoin huikeaakin!

Kaikkein positiivisinta on ollut tietynlainen itsensä pakottaminen mukavuusalueen ulkopuolelle – esimerkiksi blogipostauksen tekeminen ja somenäkyvyys työnhaun osalta ei tunnu lainkaan kiusalliselta, vaan se näyttäytyy nyt pikemminkin mahdollisuutena. Omia blogitekstejä kirjoittaessa sekä muiden teksteihin tutustuessa ja niitä kommentoidessa myös oppi huimasti uutta; huomasin saavani paljon uusia ajatuksia siitä, mitkä omat vahvuuteni työelämässä ovat ja mitkä aihealueet ovat itselle kiinnostavia.

Mitä sanoisit Piilo-osaajiin liittymistä vielä harkitseville?

Suosittelen lämpimästi! Työnhaku voi olla hyvinkin yksinäistä puuhaa, ja omien ajatuksiensa kanssa jää helposti yksin. Ajatusten jakaminen ja vertaistuki ovat varmasti jokaiselle työtä hakevalle paikallaan, ja lisäksi Piilo-osaajat tarjoaa upeaa näkyvyyttä oman osaamisen jakamiselle.

Pelkkä askel haluamaansa suuntaan saattaa riittää – vaikka se olisikin siellä oman mukavuusalueen ulkopuolella – ja Piilo-osaajat oli sitä minulle. Lämmin kiitos vielä Jaana Saramiehelle ja Elina Pahtalle tämän projektin vetureina toimimisesta!

Maria Tamminen

Kirjoittaja Maria Tamminen on hallintotieteiden maisteri Kangasalta, joka etsii nyt uransa seuraavaa askelta, innostuu työhyvinvoinnin tematiikasta sekä kehittää jo entisestään kovia multitasking-taitojaan arjessa kahden lapsen äitinä. Maria löysi uuden ura-askeleensa Piilo-osaajien tukemana ja on poistunut piilosta.

User Avatar

piilo.osaajat

Piilo-osaajat -sivusto on asiantuntijuudesta innostuneiden yksityishenkilöiden työnhakuyhteisö, asiantuntijaverkosto sekä rekrytoijille ja työnantajille suunnattu osaajagalleria.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *